Her yıl mart ayının ilk haftasını kapsayan “Deprem Haftası”nda Düzce’de yaşayan vatandaşların depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması, depremden korunma yollarının anlatılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

“Doğal afetlere karşı önlem alma ve zarar azaltma kültürünün geliştirilmeli”

 Hafta dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, 17 Ağustos 1999 Kocaeli Gölcük ve 12 Kasım Düzce Depremi’nde yaşanan büyük acılara dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Bu depremlerde birçok insan hayatını kaybetmiş ve birçok vatandaşımız yaralanmıştır. Bu vesile ile hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza tekrardan Allah rahmet diliyorum.

Bu yönüyle ilimizde, deprem ve doğal afetlere karşı önlem alma ve zarar azaltma kültürünün geliştirilmesi ile afet hazırlıklarının modern teknolojiden, iletişim sistemlerinden faydalanarak devletin ve bireylerden başlayarak toplumun tüm kesimlerinin duyarlılığı ve katkılarının yanı sıra, kurumlar arası eşgüdümle yürütülmesinin önem arz etmektedir.”

“Eğitim ve tatbikatlarla personelimizde afet farkındalığı oluşturmaya çalışıyoruz”

Müdürlük bünyesindeki tüm personelin afetlere karşı bilinçlendirilmesine yönelik etkinliklere ve uygulamalı eğitim çalışmalarına süreklilik kazandırdıklarını belirten Yılmaz, mesajını şöyle sürdürdü: “Yapmış olduğumuz eğitimler, tatbikatlar ile personelimizin bilinçlendirilmesi ve afet farkındalığı oluşturmaya çalışıyoruz.

Çünkü biliyoruz ki eğitilmiş, bilinçli bireylerin oluşturduğu bir toplumda, yerinde zamanında ve doğru yöntemlerle yapılan müdahaleler, kaza ve doğal felaketler sonrasında yaşanacak olumsuzlukları azaltmaktadır. 

İl Sağlık Müdürlüğü olarak ülkemizin ve bölgemizin deprem riski altında olduğu bilinciyle hareket ederek, Afetlere karşı hazırlık, zarar azaltma, kurtarma ve iyileştirme çalışmalarının personelimizin beklentilerine yanıt oluşturan, hızlı, etkin, zamanında hizmet üretebilecek düzeye çıkarılması, geleceğimiz yönünden zorunluluk olup, bu kapsamadaki çalışmalarımızı her yıl yenilenen eğitim programlarımızla sürdürmekteyiz.

Deprem Haftası’nın afetlere karşı hazırlıklı olunmasında farkındalık ve deprem bilincinin oluşmasına katkı sağlamasını diliyor, tüm vatandaşlarımıza deprem felaketinden ve diğer doğal afetlerden uzak, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum."