DERNEĞİN AMAÇLARI ANLATILDI

Bir süre önce, resmi kuruluşunu tamamlayarak görev bölümü yapan  Düzce İli Oğuz Boyları Kültür ve Dayanışma Derneği kurucu üyeleri ilk toplantısını yaptı. Toplantı sonunda öncelikli olarak Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü ziyaret kararı aldılar. Dernek yönetim kurulu üyeleri daha sonra Murat Yılmaz başkanlığında Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü ziyarette bulunarak dernekleri hakkında bir sunum gerçekleştirdiler.

Ziyaret esnasında, Başkan Murat Yılmaz'ın yapmış olduğu sunum da , Oğuz Türklerinin hoşgörü temeline dayanan kültürleri ile toplumsal birliğimize destek olmak istediklerini, bu doğrultuda gençlerimize eğitim desteği, yaşlılarımıza ihtiyaç desteği sağlamanın öncelikli hedefleri olduğunu belirtildi.

“KÜLTÜR ÇALIŞTAYI PANDEMİ NEDENİYLE ERTELENDİ”

 Belediye Başkanı Dr Faruk Özlü, bu derneğin faaliyetlerinin çok farklı kültürlerin bir arada yaşadığı Düzce'ye faydalı olacağına inandığını belirterek, Tüm Türkiye'ye hitap edecek, Kültür Çalıştayı planladıklarını, pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kaldıkları bu projeyi ilk fırsatta uygulamaya koyacaklarını söyledi.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ ZİYARETLERE AĞIRLIK VERECEK”

Dernek Başkanı Murat Yılmaz, ziyaret sonrası yazılı bir basın açıklaması yaparak görüşlerini su şekilde dile getirdi. "Şehrül-Emin olarak gördüğümüz Belediye Başkanımızın misafirperverliğinden ziyadesiyle memnun kaldık. Şehrimizin başarısı ve gelişimi için yapacağımız faaliyetlerimizde yanımızda olacağını gördük. Bundan sonra fırsat buldukça kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına yapacağımız ziyaretler ile görüş alışverişlerimizi sürdüreceğiz. 950 yıldır bu coğrafyada yaşayan Oğuz Boyları olarak, Bu bölgeyi fetheden, bize yurt yapan, atalarımızdan, özellikle Konuralp Gazi'den bu günlere süregelen kültürel değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ