Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanın Ahmet Dertli, hükümetin hazırlık içinde olduğu Torba Yasa ile ilgili TSO Meclis toplantısında konuştu.  

Meclis Toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Dertli, “Bildiğiniz üzere vergiler ve diğer yasal ödemeler konusunda devletimizin bir hazırlığı var. Torba yasa hazırlanıyor. Bu konuya bir ekleme daha yapılmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Kamuya ait Karayollarının işlettiği kapsam içinde fakat özel şirketlerin işlettiği Yavuz Selim Köprüsü, İzmir Otoyolu gibi (İstanbul Avrasya Tüneli buna dahil) değil geçiş ve ceza ücretlerinde, bu ücretlerin faiz işlemlerinde de torba yasa hükümlerinin işlemesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Hazırlanan taslakta Matrah indiriminin olmadığı söyleniyor. Bunun da eklenmesinin uygun olacağı görüşündeyiz” dedi.

Şahin: “ODA Üyelerinin sorunlarını Hisarcıklıoğlu’na ilettik”

Ahmet Dertli daha sonra sözü oda faaliyetlerini aktarmak üzere Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin’e verdi. Şahin; “2 Ekim’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde video konferans olarak gerçekleştirilen Karadeniz Bölge Oda ve Borsaları İstişare Toplantısına katılarak oda üyelerinin sorunlarını paylaştık.  Aynı gün Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü ile birlikte proje ortağı olduğumuz Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi NİSGEM (Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Merkezi) ni ziyaret ettik.  6 Ekim’de Odası Disiplin Kurulu Yenileme seçimleri tamamlandık. Aynı gün TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen 365 oda borsa istişare toplantısına katılarak bölgesel sorunlarımızı Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a ilettik.” ifadelerine yer verdi.

Meclis Toplantısı, aylık mizan ve mali raporların görüşülmesiyle sona erdi.

Komite Toplantısı yapıldı

Meclis Toplantısının ardından gerçekleştirilen Toplu Komite toplantısının da açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Ahmet Dertli, “bildiğiniz üzere yılda 2 kez yapmamız gereken Toplu Komite Toplantılarının ikincisini de video konferans olarak yapmamız gerekti. Yaşadığımız pandemi süreci dolayısıyla üst birliğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden odamıza iletilen resmi yazı gereği oda organ toplantılarımızı video konferans olarak yapmamız istendi.  Yaşadığımız pandemi süresince birçok sektörde daralmalar, sistem değişiklikleri ve hatta kapatmalara kadar ilerleyen süreçler yaşandı. Bizim içinde bulunduğumuz Lojistik Sektörü de pandemiden en çok etkilenen sektörler arasında idi.” şeklinde konuştu.

Toplantıda sektörleriyle alakalı sorun ve önerilerini dile getiren Komite Başkan ve Üyeleri, Mesleki Eğitim çalışmaları, Sigortacılık Dersinin lise müfredatına alınması konusunda girişim yapılması, vergi ve diğer yasal ödemelerin yapılandırılması konusunda kapsamın genişletilmesi gibi konulara değindiler.

Toplantıda gündeme getirilen sorunları not eden Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli ve Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, ilgili konuların ivedilikle ilgili bakanlıklara, TOBB ve Cumhurbaşkanlığına iletileceğini ifade ettiler.

Haber: Savaş ARI