DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı tarafından, dün akşam üyelerine iftar programı düzenlendi. İftar programına Düzce Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Tuncay Şahin, İŞKUR Müdürü Ferhat Acar, SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, Esnaf Odası Başkanları, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.

“1 miligramlık virüs tüm dünyayı esir etti”

İftar Programının ardından açıklamalarda bulunan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı, Esnafların pandemi döneminde yaşadığı sıkıntılarını en aza indirmek için DESOB olarak bazı çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

 Kayıkcı, “Pandemiyle tanışalı,  2 yıl 1 ay oldu. Yani sizinle böyle bir iftarda bulaşabilmek, bizim için neredeyse hayaldi. Allah’a hamd ediyorum ki iş yerlerimiz açıldı, mücadelemiz başladı, ama çok zor günler geçirdik. İş yerlerimiz kapatılmıştı, camiler kapatılmıştı, sokağa çıkmak yasaktı. Resmen hapishaneye dönen bir hayatımız vardı. Her gün pandemi koordinasyon toplantıları yapılıyordu. TSO başkanımız burada; ‘neler yapabiliriz’ diye bütün kaymakamlarla beraber valimizin başkanlığında bütün birimlerle beraber değerlendirmeler yapıyoruz. Yani çok büyük bir sıkıntının içinden geliyoruz. Yurtiçi yurtdışı seyahatler yasaklandı, şehir içi minibüsleri yasaklandı. Yani 1 miligramlık virüs, dünyayı esir etti, kendine asker etti, ağızlarımıza maskeyi taktırdı” diye konuştu.

“Pandemi esnafımızı mahvetti… Travma geçiren esnaflarımız oldu”

Pandeminin esnaflarda derin yaralar bıraktığını belirten Kayıkcı, “Bu günleri inşallah unuturuz. Ama travma geçiren esnaflarımız oldu. Çok zor günler geçirdik, çok şeyi açıklayamadık. İsim vermeyeceğim, 22 tane iş adamı bir araya geldik; o korona virüs dönemi, binin üzerinde insana yardımcı olmaya çalıştık. Bunlar esnaftı, bunlar ağlıyordu, bunların isimleri adları hiçbir yerde kullanılmaz insanlardı. İnanın aşırı zor günlerden geçtik. Belki herkes zorlanmadı, ama pandemi bizi mahvetti” şeklinde konuştu.

DESOB seçimleri 14 Mayısta yapılacak

Konuşmasının son bölümünde Kayıkcı, sonuçları merakla beklenen DESOB seçimlerinin 14 Mayıs tarihinde Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde yapılacağının bilgisini verdi.

İftar programı, yapılan duanın ardından sona erdi.