2 Ekim’de yapılan Mesleki Komite ve Meclis Üyeleri seçimleri süreci ile başlayan Düzce Ticaret ve Sanayi Odasına seçilen meclis üyeleri, 8 Ekim’de yapılan seçimlerde ise Düzce TSO’nun yeni başkanı ve meclis başkanını belirlemek için sandık başına gitmişti.

Ezici bir oy farkı ile seçimleri kazanan TSO Başkanı Erdoğan Bıyık ve Meclis Başkanı Tanju Acar, bugün meclis üyeleri ile birlikte Düzce Adliyesi’ne giderek mazbatalarını aldı.

Düzce Adliyesi’ndeki mazbata töreninin ardından TSO Başkanı Erdoğan Bıyık ve Meclis Başkanı Tanju Acar, Ticaret ve Sanayi Odası’na görevi devralmaya geçti.

Düzce TSO Toplantı salonunda düzenlenen devir teslim törenine, önceki dönem TSO Başkan Vekili Ümit Ülgen ve yine önceki dönem Meclis Başkanı Ahmet Dertli, TSO Başkanlık görevini Erdoğan Bıyık’a, Meclis Başkanlığı görevini ise Tanju Acar’a teslim etti. Devir teslim törenine önceki dönem TSO Başkanı Tuncay Şahin ise katılmadı.

Bıyık: “Artık seçimler tamamlanmış ve hizmet süreci başlamıştır”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan devir teslim töreninde konuşma yapan Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, “Artık seçimler tamamlanmış ve hizmet süreci başlamıştır. Tüm süreçlerin kurallara bağlı olduğu ve sistemin kişilere bağlı olmadan sürdürülebilmesi, hizmet kalitemizi yükseltecek en önemli faktördür. Oda üyelerimize kaliteli hizmet sunabilmek aynı zamanda kurumsal olmayı da gerektirmektedir. Kurumsallaşma yolunda ciddi adımlar atan odamız bu gelişim sürecine devam edecek ve kurumsallaşma seviyesini çok daha üst seviyeye çıkaracaktır. Bu konudaki sürdürebilirliği sağlamak için yönetim kurulumuz maddi ve manevi tüm imkanlarını seferber edecektir. Odamız tüm birimleri ile üyelerimizin ve Düzce’mizin ekonomik ve sosyal alandaki ihtiyaç ve beklentilerine katkı sağlayacak projeler üzerinde çalışmalarını sürdürecek, bu konuda yerelde ve ulusalda ilgili kurum ve kuruluşlar ile iş birlikleri organize edilecektir. Yeni dönemde yapılacak tüm çalışmalarımızın ve faaliyetlerimizin Düzce’mize önemli katma değerler sağlamasını temenni ediyor.” dedi.

“Meclisi 33 arkadaş yöneteceğiz”

Meclis Başkanı olarak birleştirici ve kucaklayıcı olacağını kaydeden Tanju Acar ise, “Artık Oda seçimleri geride kalmış ve seçilen tüm değerli meclis ve meslek komitesi üyesi arkadaşlar ile Düzce’nin layık olduğu gelişmişlik düzeyine ulaşması için yapabileceğimiz katkıları ortaya koyma vakti gelmiştir. Ben şahsım adına bu güzide kurumumuzda bir meclis başkanı olarak görev yapacak olmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğumu ifade etmek istiyorum. Yeni dönemizde herkesi kucaklayan, başta Düzce’mizin ve oda üyelerimizin menfaatlerini gözeten, yerel ve ulusal düzeyde kurumlar arası iş birliklerine önem veren, şeffaf ve adil bir anlayışı hakim kılan bir Oda Meclisi göreceğinizi vurgulamak istiyorum. Oda meclisi ve meslek komitesi arkadaşlarımızın tümü çok değerli ve başarılı iş adamlarımızdır. Bu arkadaşların kendi sektörlerinde sahip oldukları bilgi birikimi ve tecrübeleri değerlendirerek tabana yaymak, sektörlerindeki sorun tespitlerini ve çözüm önerileri alma konusunda hızla yol almak istiyoruz. Dolayısıyla Oda meclisimizde üyelerimizin nitelikleri ve sektöre yapacakları katkıları dikkate alarak meclis çalışma komisyonları kurmak ve faaliyete geçirmek de önceliklerimiz arasında bulunmaktadır. Yeni dönemimizin tekrar hayırlı olması diliyorum” şeklinde konuştu.

Tören, önceki dönem Düzce TSO Meclis Üyelerine plaket takdim edilmesin ardından sona erdi.