Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Düzce Valiliği, Çilimli Kaymakamlığı, Çilimli Belediyesi ve Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince yürütülen "Türkiye'de Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesine Yönelik Kapsamlı Model Projesi"nde bu sene de genç ve dinamik öğretmen kadrosuyla alan taramalarına başlandı.



Çilimli proje koordinatörü Nuray Eran Türedi ve öğretmenler Aylin Tok, Aleyna Konuralp, Bilge Ulcay, Reyhan Şimşek, Duygu Pehlivan, Yağmur Savaşçı, Tuğçe İrem Özdoğan, Emre Direk, Fatmanur Hızel, Şerefcan Dereli, Bünyamin Çakar, Büşra Dadak, Tunahan Aksoy, Kevser Begen, Aleyna Karslıoğlu tarafından, eğitim öğretime başlamak için aileler, dayıbaşları ve muhtarlarla görüşmeler yapıldı.



"Mevsimlik Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Sonlandırılması Projesi" bu yıl da hasat döneminin gelmesiyle birlikte faaliyetlerine başladı. Doğu illerinden birçok tarım işçisinin geldiği Düzce ili bu projeyi başarıyla uygulayan illerin başında yer alarak dikkatleri üzerine çekti.



Mevsimlik tarım işçilerinin çadırları tek tek ziyaret edilerek dayıbaşları ve ailelerle projenin içeriği konuşulup 3-15 yaş aralığındaki öğrencilerin kayıtları alındı. Bu yıl fındık mahsulündeki artışın işçi ve dolayısıyla çocuk sayısına da yansıdığı gözlemlendi.



Projenin ilerleyen aşamalarında çocukların okula ulaşımı için servis hizmetleri, yemek ve kırtasiye giderlerinin karşılanması, sosyal aktivitelerin düzenlenmesi, çocukların mahrum kaldıkları eğitim süreçlerinin telafi edilmesi için hazırlıklara başlandı.

Haber: H. DURNA