Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını belirterek, HDP il binası önünde 9 gündür oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 24 olurken, Türkiye’nin dört bir yanından olduğu gibi Düzce’de de eylemdeki annelere destek geldi.  



Düzce Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği üyeleri ile bir grup Düzceli vatandaş dün akşam Anıtpark önünde toplanarak hem annelere dua etti hem de fındık yolladı.

“Anneler bizim için değerli”

Dernek adına basın açıklamasında bulunan EYT Düzce, Bolu, Sakarya Grubu Başkanı Mehmet Ali Çelik, Düzce’de bir farkındalık oluşturmak ve haksızlıklara parmak basmak istediklerini  söyledi. Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Diyarbakırlı annelerin yapmış olduğu eylemle ilgili Düzce’mizde bir farkındalık oluşturmak için toplandık. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği olarak bizler şu şuurda olmak istiyoruz. Bizler toplumdaki her türlü sıkıntıya, haksızlığa parmak basmak ve mücadeleye katılmak zorunda olduğumuzu söylüyoruz. O anneler bizim için değerli. Niçin değerli 2019-2020 eğitim sezonunun başladığı bu dönemde televizyonlarda ve basında görmüş olduğumuz annelerimizin yapmış olduğu eylem bizleri canı gönülden sıkıntıya sokmuş, bizlerde annelerimize nasıl katkıda bulunabiliriz diyerek bu gün burada toplandık.”



“Eğitim ahlaktan,  maneviyattan, vatan sevgisinden ve aile içerisindeki birlikten başlar”

Ayrıca Diyarbakırlı annelerin topluma bir öğreti verdiğini ifade eden Çelik şöyle konuştu:

“Eğitim sadece fen, matematik, biyoloji, edebiyattan ve bilim teknolojiden ileri gelmez. Eğitim aslında bizlere Diyarbakırlı annelerin anlatmış olduğu öğretide olduğu gibi önce ahlaktan,  maneviyattan, vatan sevgisinden ve aile içerisindeki birlikten başlar. Bizler annelerimizin bize öğretmiş olduğu öğreti doğrultusunda bu eğitim yılında çocuklarımızı maddi olaraktan daha çok manevi anlamda vatanını, milletini, memleketini seven ahlaklı bir birey haline getirebilmek adına bu eğitim yılında yapılacak çalışmaları ortaya koyması adına bu seneyi bir başlangıç olmasını bu eylemin bizlere ilham vermesini talep ediyoruz. Devlet büyüklerimizden, sanatçı kardeşlerimizden ve bütün bireylerden tevazu göstermesini bekliyoruz."

Haber: C.A. KUŞ