Türkiye’nin havası en kirli ili olan Düzce’de artık kış aylarında zehir solumak istemeyen vatandaşlar, idareci ve siyasilere ‘Kalıcı çözüm sağlayın!’ çağrısı yapıyor.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, halk sağlığını tehdit eden bu önemli sorun hakkında mecliste konuştu. Oturumda söz alan Milletvekili Yılmaz, doğalgaz teşviği için vatandaşa kolaylık sağlanması çağrısı yaptı.

Düzce’nin maruz kaldığı nefes aldırmayan pis havanın nedenlerinin tespit edilmesi gerektiği üzerinde duran Milletvekili Yılmaz, şöyle konuştu: “MHP Düzce konumu itibarıyla etrafı dağlarla çevrili düz bir ovaya konuşlanmıştır. Düzce’nin bu konumu hava sirkülasyonunu olumsuz etkilemekte ve özellikle kış aylarında hava kirliliğine sebep olmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Ulusal Hava Kalitesi İzleme verilerine göre Düzce ilimizde hava kalitesi tehlikeli sınırını çoktan aşmış bulunmaktadır. Özellikle belli saatlerde Düzce’de nefes alınamaz bir hava mevcuttur. Düzceli hemşerilerimizin yetkililerden beklentisi konunun dikkatlice araştırılarak kirliliğe sebep olan etkenlerin bir an önce tespit edilmesi ve gerekenlerin yapılmasıdır. Yetkililerin Düzce’nin özel konumunu göz önünde bulundurarak doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması için gerekli kolaylıkların sağlaması beklenmektedir. Bu beklentilerin başında gelenler ise abone ücretlerinin ucuzlatılması ve doğalgaz tesisatının vatandaşlar tarafından döşetebilmesi için uzun vadeli ve sıfır faizli kredi verilmesidir.” Haber: C. Üstüner