Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, Düzce’nin Öncü’sü olan Öncü Televizyonu’nun 28. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Öncü Medya Grubu’na nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Sönmez’i, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ağırladı.

‘Birçok vatandaşın sorununa Öncü’den ulaştım’

Öncü Televizyonu 28 yılda kurumsal bir kimliğe büründüğünü belirten Sönmez, “Sokakta köyde derdi olan ‘En son gideceğim Öncü’ye’ der. Valiye gideceğim demiyor, Öncü’ye gideceğim diyor. Anlatırım derdimi, millet öğrenir ve derdime çare bulunur diye düşünüyor. Bu yönüyle de önemli. Bizim siyasiler olarak da Düzce’de ne olup bittiğini dedikodu olarak değil de haber olarak bizlere ulaşması çok önemli. Ben bugüne kadar birçok vatandaşın sorununa Öncü’nün haberlerinden ulaşmışımdır. Beyköy’de vatandaşın bir derdi var haber olmuş. Onu bulur ararım.” diyerek Öncü’nün vatandaşa ulaşmaları noktasında büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

‘Mazlumların derdine çare olmak istiyorsak Öncü’yü her gün tararız’

Siyasetçiler olarak Öncü’yü her gün taradıklarını kaydeden Sönmez, “Mazlumların derdine çare olmak istiyorsak biz Öncü’yü her gün tararız. Ben günde en az 3 kere Öncü Haber sitesine bakarım. Fedakârca yapılan bir çalışmadır. Pahalı bir iştir ve getirisi fazla yoktur. Bu çalışmalar kar amacıyla yapılamaz. Kutsal bir görevdir.” diyerek Öncü medya Grubu’na başarı dolu nice yıllar diledi.

‘Doğru yapılan şeyi görmezden gelmek Düzce’ye ihanet olur’

Düzce’nin en tecrübeli siyasetçilerinden biri olan Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Düzce belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü liderliğinde uygulanan projeleri de Öncü TV’ye değerlendirdi.

Yapılan çalışmaların kent adına değer olduğunu belirten Sönmez, Millet Bahçesi’ne ayrı bir parantez açarak, “Faruk Bey gerek yıllardır çöreklenilen bu park ki Düzceli yıllardır oturamıyordu, masaya otursa çay 3 Lira. Bir sürü şey sayabilirim. Düzceli bunu yaşadı. Faruk Bey cesur bir şekilde buraları yıktı ve çok güzel bir bahçe yaptı. Ben en eski il başkanıyım. Hiçbir zaman şöyle bir şey olmaz. Doğru yapılan şeyi görmezden gelmek Düzce’ye ihanet olur.” dedi.

‘Düzce için önemli atılımlar yapılıyor’

Konuralp Prusias Ad Hypium Antik Kenti’ndeki çalışmalarla İstanbul Caddesi’nde uygulanan Kent Estetiği Projesi’nin de destekçisi olduklarını ifade eden Sönmez, “Yıllardır kimse Konuralp’te kazı yapmadı. Kimse de burayı neden kazmıyorsunuz demedi. Bu bir Düzce’ye bakış açısıdır. Yine İstanbul Caddesi. Biz hep kapanması taraftarıydık. Bu da doğrudur. Geçen geldi bir milletvekili bağırıp duruyor ‘Niye kapandı?’ diye. Hiçbir parti caddenin trafiğe kapanması aleyhinde bir açıklama yapmadı. Ama geliyor milletvekili konuşuyor. Bunlar güzel şeyler. Düzce için önemli atılımlar.” diye konuştu. 

Sönmez, Millet Bahçesi’ndeki kafe ve büfelerden vatandaşların maliyetine yararlanabilmesi için de Düzce Belediyesi’ne çağrı yaptı.