Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla Düzce Özel Kültür Koleji’nde dolu dolu bir kutlama programı gerçekleştirildi. Kolej öğrencilerinin öğretmenleri eşliğinde haftalar öncesinden hazırlıklarına başladığı kutlama programı izleyenlerin alkış yağmuruna tutuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarla devam etti.

Düzce Özel Kültür Koleji Kurucusu Hasan Aktürk, konuşmasında, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Düzce Özel Kültür Koleji olarak böyle önemli günlerin milli ve manevi değerlerini, en karanlık günlerden aydınlığa nasıl çıkıldığını öğrencilerimize anlatmak, milli birliği ve beraberliği öğrencilerimizde içselleştirmek bizler için çok önemlidir. Velilerimizin ve öğrencilerimizin de etkinliğimize göstermiş olduğu ilgi ve alaka yaptığımız etkinliğin ne kadar anlamlı ve değerli olduğunu bizlere bir kez daha kanıtlamıştır.” diyerek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine katılan herkese teşekkür etti.

Düzce Özel Kültür Koleji’nde gurur ve coşkunun en üst düzeyde hissedildiği kutlama programı, cumhuriyetin ilanı ve modernleşme tarihinin anlatımı, son balo, mini dramalar, korolar, piyano resitali, Kültür Koleji öğrencilerinin dans gösterileri ve şiirler ile izleyenlerden tam puan aldı.