Bir ihbar üzerine Beyciler Mahallesi 1566. Sokak üzerinde bulunan bir eve giden polis ve Düzce Belediyesi Zabıta ekipleri, gördükleri manzara karşısında büyük bir şok yaşamıştı. Eve giren ekipler, evin her köşesinde çöplerle karşılaşırken, o saatlerde okulda olması gereken iki çocuğunda açlıktan yataktan çıkamadıklarını görmüştü.

Yaşanan dramın izlerinin silinmesi için yaşları 8 ile 11 arasında değişen 3 çocuk Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından korumaya alındı. Psikolojik sorunları olduğu öğrenilen anne Fikriye G.’nin ise tedavi sürecine başlandı. Ardından Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin zorlu mesaisi başladı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 17 kişilik ekip dün girdikleri evdeki tüm eşyaları ve çöpleri bir gün boyunca temizledi. Bir kamyon dolusu çöp belediyenin atık tesisine götürüldü.  Öte yandan aileye giyim eşyası yardımcı yapılırken aile bireylerine öz-bakım da yapıldı. Evin tamamen temizlenmesinin ardından yeni eşyalar alınarak ev oturulabilir hale getirileceği öğrenildi.

"ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN"

Dramın odak noktasında olan engelli baba Bekir Güzel, yaşadıklarının aile sorunlarından kaynaklandığını ve herkese ibret olmasını istedi.

Çocuklarının geleceği için çok çaba gösterdiğini ancak eşinin davranışları yüzünden bu hale düştüklerini söyleyen Güzel, “Üç çocuğumun geleceği ile ilgili ne kadar çabalasam da eşimin gösterdiği davranış, hakaret, çocukları kışkırtması nedeniyle sorunlar yaşadım. Başta Valimiz ve Belediye Başkanımız yardımcı oldular. Çocuklarımı sıcak yuvaya bıraktılar. Allah devletimizden razı olsun. Çocuklarım güvende. Herkese ibret olsun benim yaşadığım.” dedi.

"O EVDE KİMSE YAŞAYAMAZ"

Çöp evin temizliği yapan Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinden Şaban Oraloğlu, “Eve dün geldik ve ekip arkadaşlarımızla birlikte evi temizledik. Bizden sonra ince temizlik işi de yapılacak. İlk geldiğimizde ev berbat haldeydi. Çöpler ve eşyalar vardı. Dışarıdan çöp taşırken hem de evdeki çöpleri çıkarmamışlar. Böyle bir evde hiç kimse yaşayamaz. Çocukları Allah korumuş.” diyerek evin yaşanamaz halde olduğunu gördüklerini söyledi.

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin evin temizliği esnasında yayılan kokudan dolayı zor anlar yaşadığı da kameralara yansıdı.