Bilindiği gibi İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği düğün genelgesine göre nikah ve düğünlerin en fazla 1 saatte tamamlanması şartı getirildi.

Ayrıca nikah merasimi şeklinde yapılacak düğünler ile nikahlarda, oyun oynanması/dans edilmesine, toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ yapılmasına, hiçbir şekilde izin verilmemesi kararı alındı. Ancak 1 aydır uygulamada olan bu yasaklar Düzce’de yine görmezden geliniyor.

Düzce merkeze bağlı Konuralp Mahallesi’nde bulunan bir düğün salonunda düğün sahipleri ve davetlilerin müzikler eşliğinde dans etmesi kuralların hiçe sayıldığını ve denetimlerin daha sıklaştırılması gerektiğini gözler önüne serdi.

Hem düğünde oyun yasağına uymayan hem de maskesiz ve sosyal mesafesiz bir şekilde pistte gönüllerince eğlenen gelin ve damat ile yakınları bir davetli tarafından görüntülendi.

Kaydettiği görüntüleri Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na gönderen vatandaş, “Şu anda Düzce Baykal Wedding’de çekilen bir video bu. Gereken işlemlerin yapılması için size gönderdim videoyu. Düğünlerde oyun yasak 81 ilde genelge var. Gereğinin yapılmasını talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Salgına rağmen virüsü umursamadan eğlenen, ne maske takıp ne de sosyal mesafeye dikkat eden bu kalabalık kendileri gibi düğüne katılan yüzlerce kişinin de sağlığını riske attı.

(Öncü Haber Merkezi)