Havaların giderek soğumaya başladığı şu günlerde elektrik ve doğalgaz faturaları kabarmaya başlayan vatandaşlar, bir de üzerine eklenen zamlar yüzünden adeta isyan eder oldu.

Çeşitli kalemlerde alınan vergi ve dağıtım bedellerine fahiş oranda zam yapılmasına tepki gösteren bir vatandaş, Öncü Whatsapp İhbar Hattı'na son gelen elektrik faturasını göndererek, 1 yıldaki yüksek artışa dikkat çekti. 

Faturalara yansıyan yüksek orandaki zamları sorgulayan vatandaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na "Bu soygunu durdurun!" diye seslendi.

Vatandaşın zam isyanı!

İşte o isyan dolu açıklama:

"Bugün gelen elektrik faturasında "Aktif Bedel ve Dağıtım Bedeli" kısımlarının kaldırıldığı yerine tek kalem olarak ETB (Elektrik dağıtım bedeli) olarak fiyatlandırma yapıldığını gördüm. Üstelik 5 kuruşluk zam da yapılmış.
Eski faturalara baktığımda 2018 9. ay ile 2019 9. ay faturaları arasında tam 24.6 lira fark olduğunu yani 1 yılda elektriğe 24.6 lira daha fazla para ödediğimi gördüm.

Ey benim maddi manevi desteğimizle ayakta tuttuğumuz devletim. Bu soyguna daha ne kadar müsaade edeceksiniz? Devletin tüm mali yükünü asgari ücretlinin omuzlarına yuklemekten ne zaman vazgeçeceksiniz?

Elektriğin yanında gıda ve diğer kalemlere ülkemize dolar üzerinden operasyon çekildiği süreçte haksız fiyat artışları ile vatandaşı (halen) soyanlar ile ne zaman mücadele edeceksiniz? Üstelik bu soygunun "Enflasyonla Topyekun Mücadele" maskesi altında sözde yerli ve milli kuruluşlar aracılığı ile yapıldığını ne zaman göreceksiniz?

Ve temelde siz mücadele etmediğiniz ve bu soygunu görmezden geldiğiniz her yıl AK Parti'ye desteğin düştüğünü ne zaman idrak edeceksiniz?


"Asıl öncelik cebindeki deliğin kapanmasıdır"

Tamam, devletin büyük hedefleri ve atılımları olabilir fakat vatandaş için asıl öncelik cebindeki deliğin kapanmasıdır. 1 yıl önce mutfak giderlerine 400 lira harcayan bir aile 1 yıl sonra 600 lira harcıyorsa bu ailenin tek derdi (hiç kimse kusura bakmasın) gecinmektir.

Durdurun bu soygunu! Vatandaşın cebine göz diken modern eşkıyalara hesap sorun. Asgari ücretli manen ve madden ölürse devlet çöker bilesiniz."

Haber: C. ÜSTÜNER