Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri kapsamında 1 Haziran itibarıyla adliyelerde normalleşme dönemi başladı.

Düzce Adliyesi de koronavirüsün Türkiye'de görüldüğü ilk andan itibaren Adalet Bakanlığı ve HSK’nın aldığı tüm tedbirleri uygulayarak 'yeni normale' dönüş hazırlıklarını yaptı.

Düzce Adliyesi bekleme alanlarındaki koltuklar arasında boşluk bırakılırken, uyarıcı yazılar yazıldı.

Ön bürolar, danışma masaları, icra işlemleri için bekleme yerlerinde sosyal mesafeyi korumaya yönelik sosyal mesafe yer etiketleri ve uyarıcı zemin stickerleri yapıştırıldı.

Adliyeye gelenlerin görebileceği alanlara koronavirüs uyarı afişleri asıldı. Asansör önlerine, bina giriş ve duruşma kapılarına el antiseptikleri ve kolonyalar yerleştirildi. Ayrıca kalemlerdeki personelle fiziki temasını engelleyen ayaklı şerit bariyerler konuldu. Bekleme alanlarında aynı anda bulunabilecek kişi sayısı belirlendi.

Adliyeye girişte ateş ölçümü yapılırken, maskesiz girişe izin verilmiyor. Rutin aralıklarla adliyenin dezenfeksiyonuna ve günlük temizliğine devam edileceği öğrenilirken, 16 Haziran'da da duruşma ve keşiflerin yapılmaya başlayacağı bildirildi.