İlk toplantısı yine Düzce Belediyesi öncülüğünde geçtiğimiz yıl ekim ayında gerçekleştirilen Çevre Düzeni Planı’na yönelik şimdi daha kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Düzce’nin çevre planı, şehrin gelişiminde söz sahibi kesimlerle birlikte şekilleniyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimatları doğrultusunda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından çalışmaları yeniden başlatılan Düzce İli Çevre Düzeni Planı, bugün başlayan 2 günlük çalıştayda son halini alacak.

Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Düzce İli Çevre Düzeni Planı Toplantısı’na Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, belediye başkanları, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birim yöneticilerinin katıldı.

Düzce’nin 1990’lı yıllarda hazırlanan 4 adet Çevre Düzeni Planı’nın, günümüz nüfus oranı ve şehrin gelişimine uygun olarak yeniden hazırlanacağı çalıştayda, katılımcılar, Çevre Düzeni Planı’na ışık tutacak önerilerde bulundu. Görüşlerin ve taleplerin dikkatle ele alındığı programda, paydaşlar kendi alanında nasıl bir Düzce hayal ettiklerini anlattı. Son bölümde ise tarih, turizm, sanayi, eğitim, ekonomi, tarım, çevre ve tanıtım olarak kategorize edilen çalışma grupları belirlendi.

Başkan Özlü, çalıştaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu plan Düzce için çok önemli. Düzce’yi 2053 yılına hazırlamak için çalışıyoruz. Çalıştayımıza davet ettiğimiz tüm paydaşlarımızın şehrimizin geleceği adına taş üstüne taş koyacağına inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı.

Yarın yine Düzce Belediyesi Prof.Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde devam edecek gerçekleştirilecek olan çalıştay saat 10:00’da çalışma gruplarının sektörel çalışması ile devam edecek.