AK Parti Düzce Eski Milletvekili ve İl Başkanı olan ve DEVA Partisi’nin kurucular kurulunda yer alan Düzce siyasetinin önemli isimlerinden Av. Arb. Metin Kaşıkoğlu, Adalet Bakanlığı’nın kararıyla Çilimli’ye noter olarak atanmıştı. 

‘Kesin kararımı vermedim’ demişti

2 Şubat’ta Öncü Haber’e konuşan Kaşıkoğlu, Çilimli’ye atanmasının milyonda bir ihtimalin gerçekleşmesi olduğunu belirterek noterlik yapma konusunda henüz kesin kararını vermediğini açıklamıştı.

Avukatlık kaydını sildirdi

Bu açıklamanın üzerinden yaklaşık 1 ay geçerken Kaşıkoğlu’nun noterlik yapabilmek için avukatlık kaydını, Düzce Barosu’na dilekçeyle başvurarak sildirdiği öğrenildi. 3. sınıf noter olarak Çilimli’de hizmet verecek olan Kaşıkoğlu’nun noter binası için hazırlıklara da başladığı bilgisine ulaşıldı. 

20 bin nüfuslu ilçe notere kavuşacak

Böylelikle köyleriyle birlikte 20 bini geçen nüfusuyla Çilimli’de, Düzce Merkez’e gelinmesine gerek olmadan noter hizmeti ilçede verilebilecek. Öte yandan halen DEVA Partisi’nde aktif siyasete devam eden Kaşıkoğlu için noterlik mesleği yasalara göre siyaset yapmasının önünde ise bir engel teşkil etmiyor.