Düzce’yi her alanda Marka Şehir yapma gayreti ile projeler üreten Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, diğer taraftan da akademik manada şehir profilinin çıkarılmasına ön ayak oluyor.

Uzun bir çalışma takviminin ardından ortaya çıkarılan yol haritası çerçevesinde alanında uzman 50 akademisyenin katılımıyla düzenlenecek olan ‘Şehir Kimliği ve Sosyal Bütünleşme Sempozyumu’ 13-14 Ekim 2022 tarihleri arasında Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Her alanda Marka Şehir olgusunu yansıtmak isteyen Başkan Özlü, Düzce’deki sosyal yaşantının bilimsel olarak da ortaya çıkarılması ve gelecek nesiller için yol haritası niteliği taşıması için yoğun mesai sarf ediyor.

"BİLİMSEL OLARAK ROL MODEL OLACAĞIZ"

İki gün boyunca sürecek olan ve ilk oturumunu Türk siyasi tarihinin önemli figürlerinden aynı zamanda akademisyen ve bürokrat olan Prof. Dr. Mustafa İsen’in yapacağı sempozyuma yönelik değerlendirmede bulunan Başkan Özlü, “Şehrimizde var olan sosyal bütünleşmeyi daha ileri seviyelere çıkarmak, şehir kimliğinin belleklere yerleştirilmesini ve sürdürülebilirliğini sağlamak adına önemli bir adım daha atıyoruz. Hayata geçirdiğimiz bir çok proje ile nasıl örnek teşkil ediyorsak, bilimsel olarak ele alacağımız bu sempozyum ile de rol model olacağımıza inanıyorum” dedi.

HEPİMİZİN ORTAK PAYDASI DÜZCE VE DÜZCELİLİK RUHU

İki gün süresince 11 oturum halinde alanında uzman akademisyenlerin başlıklar halinde sunacağı bilgilerle Düzce’nin tarihsel sürecin yanı sıra geleceğin Marka Şehrinin inşasının ne şekilde olacağına cevap arayacaklarını kaydeden Özlü, “İlimizde bulunan etnik grupların bundan sonraki süreçte birlikteliklerinin ne şekilde ve nasıl yürütülebileceğini yine bu sempozyum ile cevaplandırmış olacağız. Şehir kimliğinin oluşması açısından çok önemli olan bu konu da Düzce’deki tüm etnik grupların da bu bilimsel çalışmaya dahil olarak toplumsal bütünleşme çerçevesinde destek vereceklerine yürekten inanıyorum. Hepimizin ortak paydası Düzce ve Düzcelilik ruhu. Bu ruhun markaya dönüştürülmesi ve gelecek nesillere aktarılması adına toplum olarak sorumluluk alarak hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.