Düzce'de normalleşme sürecinde vaka sayısı giderek artmaya devam ediyor. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması yönünde yapılan uyarıların göz ardı edilmesi salgınla mücadeleyi olumsuz etkiliyor.

Düzce'de geçtiğimiz hafta 490 olan vaka sayısı 25 Haziran Perşembe günü itibariyle 502'ye yükseldi. Bu durum havaların ısınması ve kontrollü normalleşmeye bağlı olarak vatandaşların rehavete kapıldığını gözler önüne serdi. Salgının yayılmaması için kurallara sıkı sıkı uyulması gerekirken, ibrenin 500'ü aştığı şehirde, tekrar yasakların başlamaması halkın elinde...

Çoğu Düzceli kurallara uyarak yaşamını sürdürürken, özellikle maske takmayıp koronavirüse yakalananlar yüzünden salgın bir türlü bitmiyor.

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde oluşturulan pandemi alanlarında tedavi gören vatandaşlar, kısa sürede sağlıklarına kavuşmayı umut ederken, onları iyileştirmek için çalışan sağlık personeli de gece-gündüz yoğun bir mesai harcıyor.

Düzce'de dün 73 yaşındaki koronavirüs hastası Y.M.'nin vefatı ile koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı 14'e yükselirken, iyileşen hasta sayısı 400'e yaklaştı.