Türkiye'de ilk corona virüsü vakası, 10 Mart'ta tespit edildi. Bu gelişmeyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 11 Mart'ta gece yarısı 01.00'de duyurmuştu. Özellikle yetkililer salgına karşı vatandaşların evlerinden çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunurken, İçişleri Bakanlığı risk altında ki 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile kronik rahatsızlığı bulunanlara sokağa çıkma yasağı getirmişti.

Tüm uyarılara ve yasaklara rağmen, Düzce’de özellikle 65 yaş ve üzeri yaşlıların sokaklarda dolaşması Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı tüm birimler, dün gün boyu sokaklarada dolaşarak, dışarıda ki insanları zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı.

Cadde ve sokaklarda dolaşan 65 yaş ve üstü vatandaşları ikametlerine yollayan polis ekipleri, esnafları da müşterilerinin sosyal mesafeyi korumaları yönünde uyarılarda bulundu. Ekiplere Koronavirüs’üne karşı korumalı özel kıyafetli Polis Memurları ve Gece kartalları da eşlik ederken, uygulamaların halk sağlığı için artarak devam edeceği bildirildi.