Gidecekleri Fakülteyi Gördüler

 Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin ilk durağı, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim iş ve Müzik öğretmenliği bölümleri oldu. Okulu ders hocaları eşliğinde gezme ve tanıma fırsatı buldular. Fakülteyi çok beğenen Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri gelecekteki hocalarıyla yakın diyalog kurdular.

İslam Medeniyetleri Müzesini Heyecanlı Dakikalar

Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi ziyaretinden sonra, Çamlıca Cami Külliyesinde yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi ziyaret edilerek İslam tarihinde büyük yer edinmiş, bir birinden güzel eserler incelendi. Bu eserler, Güzel öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Birazda Canlı Sanat: Boğaz ve Boğaz Turu

İslam Medeniyetleri Müzesi ziyaretinden sonra Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilileri yorgunluklarını İstanbul boğazında yapılan eğlenceli tekne turuyla attılar. İstanbul’un bu büyülü mekanı ve tarihi-sanatsal alanları öğrencililerin YKS tercihlerinde önemli bir neden olacağı öğrencilerin tavırlarından anlaşılıyordu.

İlk Bienal Mekanı: Pera Müzesi

Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, ülkemizde ki ilk bienal mekanı olan Pera Müzesini ziyaret etti. 17. İstanbul Bienali kapsamında sergilenen eserleri gözlemleme fırsatı yanında müzenin daimi koleksiyonları da inceledi.

Arter Sanat Galerisi

 Öğrenciler diğer bir bienal mekanı olan Arter sanat galerisini ziyaret etti. Güzel öğrenciler, gruplar halinde ve içerik bilgilendirme broşürleri eşliğinde galeride bulunan bienale dair çok sayıda eseri inceleme fırsatı buldular.

 Rus Piyanist müzisyen Evgeny Grinko

Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin gezisinin son durağı Bostancı Gösteri merkezi oldu. Bostancı Gösteri merkezinde ünlü Rus piyanist müzisyen Evgeny Grinko ve değerli sanatçıların çeşitli enstrümanları eşliğinde verdikleri harika bir konser dinletisini izlediler. Konserde, keyifli dakikalar geçirmenin yanı sıra alanlarında uzman müzisyenlerin performanslarını gözlemleme fırsatına sahip oldular.