Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyasına öncülük eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ'yi tebrik eden Erdoğan, sürece katkı verecek herkese teşekkür etti, vatandaşların evleri, arsaları ve iş yerlerinin şimdiden hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 20 yılda ülkeyi her alanda olduğu gibi konut üretiminde de asırlık hizmetlerle, eserlerle projelerle buluşturduklarını söyleyen Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla hiçbir ülkenin hayal dahi edemeyeceği bir atılımla yüzde 90'ı sosyal konut olmak üzere tam 1 milyon 170 bin konut inşa ettiklerini ifade etti.

Ülkeye, çağın tüm ihtiyaçlarıyla donatılmış dev hastaneler, on binlerce iş yeri, binlerce kamu binası, Avrupa standartlarının da üzerinde stadyumlar, her kesimden insan için yüzlerce sosyal ve kültürel tesis kazandırdıklarını söyleyen Erdoğan, şehri şehir yapan en önemli unsurlar olan doğal, tarihi ve kültürel mirası korumaya özel önem verdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın detaylarını açıkladığı ve adı "İlk Evim, İlk İş Yerim" olarak belirlenen Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi lansmanı, bugün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın daveti üzerine toplantıya  Düzce’den Cumhur İttifakı ortağı MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, katılım sağladı.

Bakanlık tarafından Düzce genelinde  bin 100 sosyal konutun yapılacağı duyurulan tanıtım toplantısına katılan MHP İl Başkanı Caboğlu, lansman sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Celal Adan’a Düzce’nin öncelikli sorunlarını ileterek, destek istedi.