Ülke genelinde yeniden teşkilatlanmaya başlayan Muhafazakar Yükseliş Partisi, Düzce’de kongresini gerçekleştirdi. Teşkilatlanma sürecine “Dört yapraklı yonca değişimi” adını veren parti, ülke genelinde 62 il ve ilçede teşkilatlanmasına devam ediyor.



“Hedeflerimiz doğrultusunda faiz lobisini azaltmak istiyoruz”

Düzce’de 300 üyelerinin olduğunu belirten Muhafazakar Yükseliş Partisi Düzce İl Başkanı Ayhan Aktaş, şunları söyledi:

“Hedeflerimiz doğrultusunda faiz lobisini azaltmak istiyoruz. Yerli bankalar kurmak istiyoruz. Sıfır faizli krediler alınmasını sağlamak istiyoruz. Engellilere iş istihdamı sağlamak, öğrencilere karşılıksız burs vermek istiyoruz. Çiftçilere iş istihdamı sağlamayı ve her yıl verilen paraları aylık olarak vermeyi hedefliyoruz. Böylelikle çiftçinin gelirini yükseltmeyi hedefliyoruz. “



“Ekonomiyi iyileştirme hedefindeyiz”


Muhafazakar Yükseliş Partisi’nin ana hedefinin kötüye giden ekonomiyi düzeltmek olduğunu ifade eden Düzce İl Bölge Başkanı Yaşar Madenoğlu, şu ifadelerde bulundu:

“Partimizin hedefi kötüye giden ekonomiyi iyileştirmek. Vatanımıza  bir faydamız olsun istiyoruz ve bu yüzden kurulma amacı hissettik. Türkiye geneli teşkilatlanmalar yapıyoruz. İnşallah Düzce’de de teşkilatlanmamızı bitireceğiz. Tabii bazı eksiklerimiz var .İlçelerimizin bir kısmında kongreler yapacağız. Genel Başkanımız Ahmet Bey’in idealleri arasında ekonomiyi düzeltmek var ki kendisi iyi bir ekonomisttir.”



Ayrıca Düzce’deki işsizliğe ve turizme de değinen Madenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Düzce sanayi devi bir şehirdi. Ama şu anda fabrikalar tek tek kapanıyor. İşsizlik son safhada. Gençlerimiz işsiz kalıyo . Kapanan fabrikaları ayakta tutmak, yeni fabrikalar açmak, hayvancılığa destek vermek, fındığa destek vermek hedefindeyiz. Turizm olarak güzel yerleri var Düzce’mizin ama bilinmiyor. Turizmde de tanınmak istiyoruz. Mesela Akçakoca çok güzel bir yer. Ama tanınmıyor. Buraları tanıtmak istiyoruz. Gelişimine katkı sağlamak amacındayız .”

“Bir ayda 300 üyemiz oldu”

Çevresinden ilk zamanlar olumlu yanıt alamadığını da sözlerine ekleyen Muhafazakar Yükseliş Partisi Düzce İl Bölge Başkanı Yaşar Madenoğlu, şöyle konuştu:

 “İlk zamanlarda olumlu karşılamadı çevrem. Ama partimizi tanıdıkça olumlu sonuçlar almaya başladık. Bir ayı geçkin bir sürede üye sayımız 300 oldu. Önümüzdeki aylarda bin üyeyi geçmeyi hedefliyoruz. Katlanarak yolumuza devam edeceğiz.”

Haber: C.A. KUŞ
Görüntü: T. AKARSU