Düzce’nin en çok takip edilen kanalı Öncü TV ve en çok dinlenen radyosu 100.2 Radyo Öncü ortak yayını ile Düzceliler her Cuma Cuma’ya Doğru programı ve Ramazan boyunca yayınlanacak olan programlarla dini sohbetlere doyacak.

Düzce İl Müftülüğü ile yapılan organizasyon kapsamında, Düzce’nin birbirinden değerli farklı hocaları programlarda yer alacak. Konu ile ilgili istişarelerde bulunmak için Öncü Medya grubunu ziyaret eden Düzce İl Müftüsü Rüstem Can, programların formatı hakkında Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’dan bilgi aldı.

“Bu alandaki boşluğu Öncü RTV ile dolduracağız”

Sohbet havasında geçen ziyarette Ünsal’ın sorduğu soruları yanıtlayan İl Müftüsü Can, “Bizim Öncü Medya Grubuna düzenlediğimiz ziyaretin nedeni; haftalık yapacağımız Cuma’ya Doğru programları ile önümüzdeki süreçte Ramazan ve 3 aylarda yapacağımız programları istişare etmek, bu alandaki boşluğu doldurmak.  Bizler inşallah bu konuda layıkıyla görevini yapacak hocalarımız ile bu boşluğu dolduracağız. Bu konuda bizlere bu yaklaşımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Rabbim gerek bizlerin, gerekse sizlerin yar ve yardımcısı olsun” dedi.  

“Camilerimizde kısıtlama yok, her şey normale döndü”

Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgını nedeniyle camilerde getirilen kısıtlamaların kaldırıldığını belirten Can, tüm Düzce halkını 5 vakit namazını kılmak için camilere davet etti.   

“Eğitim programlarımız devam ediyor”

Düzce genelindeki camilerde Düzce İl Müftülüğü koordinesinde eğitim programlarının devam ettiğinin altını çizen Can, “Devletimizin bize vermiş olduğu yetkiyle, toplumumuzun itikat, ibadet ve ahlak noktasında en güzel şekilde aydınlatılması görevini gerek merkez olarak İl Müftülüğümüz, gerekse ilçelerde İlçe Müftülüklerimiz laikiyle yerine getirmeye çalışıyorlar. Bu noktada pandeminn de azalmasıyla beraber, bütün camilerimizde ilim hikmet dersleri olsun, diğer cami dersleri olsun, akşam dersleri olsun, Gençlik Merkezlerimizdeki hocalarımız ile 4 – 6 yaş Kur’an Kursu hocalarımızla, diğer kurslardaki hocalarımızla yoğun bir tempoda bu işi götürüyoruz” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI