Üç gün önce Antalya’nın Manavgat ilçesinde Başlayan ve eş zamanlı olarak Türkiye’nin diğer bölgelerinde de başlayan yangıları söndürme çalışmaları için tüm Türkiye seferber oldu.

Kısmi olarak kontrol altına alınan yangınlarda söndürme çalışmaları devam ederken Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de yangın felaketinin yaşandığı bölgeye giderek çalışmalara başladı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün talimatı ile dün, İtfaiye Müdürlüğü’ne ait 2 arasöz, 1 pikap ve 6 personelini, dün Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli tarafından afet bölgesine uğurlandı.

Sabaha Karşı saat 03.00 sıralarında bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri afetin yaşandığı Antalya’nın Kemer ilçesine ulaşarak hemen söndürme çalışmalarına başladı.  Konu ile ilgili Düzce Belediyesi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Dün akşam saatlerinde yola çıkan İtfaiye Müdürlüğü Teşkilâtımız sabaha karşı saat 03:00'de Antalya'ya vardı. Sabahın ilk ışıkları ile beraber yangın soğutma çalışmalarına katılan ekiplerimize kolaylıklar diliyoruz. Allah yardımcınız olsun.” ifadelerine yer verildi.