Son dönemde Düzce’deki devlet hastaneleri, kadro ve cihaz takviyeleriyle güçlendirilmeye devam ederken yaz aylarında hizmet vermesi planlanan Ağış ve Diş Hastanesi ile sonbahar aylarında hasta kabulüne başlaması amaçlanan Muncurlu’ya çocuk acili-yoğun bakımı ile kadın doğum servisi gibi kent tarihinde ilk olacak yatırımlar hızla devam ediyor.

Yoğun gayret meyvelerini verdi

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde kalp rahatsızlığı olan hastalara müdahale edilememesi sebebiyle yaşanan ölümler ‘Düzce kalpten gidiyor’ şeklinde geçtiğimiz yıllarda ulusal gündeme de gelmiş ülkede en çok konuşulan başlıklardan biri olmuştu. Kalp ve damar hastalıklarına bağlı kayıplar, tüm ölümlerin yaklaşık olarak yüzde 35-40’ına denk gelirken kalp krizi durumunda il dışına veya üniversiteye sevk birçok kez ‘ambulansta ölüm’ olarak haberlere yansımıştı. O günlerden itibaren hastanenin bir ‘Kalp Merkezi’ne dönüşmesi için harcanan yoğun gayret meyvelerini verdi.

‘Anjio cihazı kuruluyor’

Müjdeli haber, Düzce’nin sağlık alanında iyi haberleri ağzından duymaya alıştığı AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’den geldi. Öncü TV’ye konuşan Keşir, yapılan görüşmeler neticesinde nüfus kriterine bakmaksızın Sağlık Bakanlığı tarafından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne anjiyo cihazı kurulması için ön ruhsatını verdiği ve ihale sürecine başlandığını duyurdu.

‘Üniversite Hastanesi yetmiyordu’

Vekil Keşir, “Biz 2 yıldan uzun zamandır bu konu için çalışıyorduk. Bir anjiyo cihazı talep etmiştik. Bu cihazı alabilmek de nüfus kriterlerine bağlıydı. Üniversite Hastanesi’nde var ve nüfus kriterini aşmıyoruz diye bize vermiyorlardı. Biz ısrarla ikinci bir cihaza ihtiyacımız olduğunu belirttik. Yeni bir anjiyo cihazı gelecek. Üniversite Hastanesi yetmiyordu. Sağlık Bakanlığı yeni bir cihaz alacak. Şu anda 2022 planlamasına koyuldu.” dedi.

Hastanede de hızlıca çalışmaların başladığını kaydeden Keşir, “Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin bunu işlemi yapabileceğine dair ruhsatı aldık. Artık anjiyodan başlayarak ileri işlem yapabilir seviyeye geldik. Daha önce cihazımız ve yetkilendirme olmadığı için ileri işlemleri yapabilir hale geleceğiz. Bunun da birinci aşaması anjiyo cihazı. Bu arada Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, bu sabitlenen büyük cihazın yerini ayarlayacak.” dedi.

Emeği geçenlere teşekkür

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ise devlet hastanesinin bir ‘Kalp Merkezi’ne dönüşmesinin ilk adımının bu olduğu kaydederek, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, Sayın Valimiz, Sayın Vekilimiz Ayşe Keşir ve diğer milletvekillerimiz olmak üzere emeği geçenlere Düzceli hemşehrilerimiz adına teşekkür ederim.” dedi.

Hedef 2022 sonuna kadar işlemlere başlamak

Sağlık Bakanlığı uygun gördü. Ön ruhsatımız ulaştı. Bakanlığa cihazın ihaleye çıkarılması için yazı hazırlanıyor. Yeriyle ilgili bir planlama yapıyoruz. Bu yıl içinde ihaleye ve kurulum aşamalarının ardından Kalp Merkezi olarak hizmet vermeye başlayamayı hedefliyoruz. Düzce’nin sağlıkta 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. O açıdan bu da bu ruhsat çok değerli oldu.” diye konuştu.