Tedbirler tamam, sıra projelerde

Düzce Belediyesi'ndeki görevine başlar başlamaz ilk iş olarak kemer sıkma politikasını uygulamaya koyan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, tüm birimleri kapsayacak şekilde hayata geçirdiği tasarruf tedbirleri ile belediyedeki gereksiz ödeme akışını durdurdu. Zarar eden kurumları mercek altına alan ve yeni sistemleri devreye sokan Başkan Özlü, kurumda bir düzen sağladıktan sonra rotasını seçim vaadi olan sosyal projelere çevirdi.

Mergiç Park’ın detaylarını açıkladı

Düzce’nin aileler, çocuklar ve gençler için yaşam alanları oluşturma çalışmalarını başlatan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, seçim öncesi kamuoyu ile paylaştığı projeleri içinde yer alan ve vatandaşların büyük ilgisini çeken Mergiç Park’ın detaylarını açıkladı.

Borçlanmadan yapacak

2020 yılı ile birlikte borçlanmadan, hibe ödenekler sayesinde projelerini hayata geçirmeyi planlayan Başkan Özlü, proje kitabında yer alan Mergiç Park projesi ile mevcut fidanlık alanını şehir dışına taşıyacak.

Meyveleri dalından toplama fırsatı

150 bin metrekare alan üzerinde oluşturulacak yeni fidanlık içinde doğal yaşam alanı oluşturulacak. Düzce’nin hem akciğeri hem de meyve ağaçlarından oluşan bir doğal bahçe haline getirecek proje içinde vatandaşlar doğal yetişen meyveleri dalından toplama fırsatı bulacak. Ayrıca alan içinde oluşturulacak küçük hobi bahçeleri sayesinde dileyen vatandaşlar burada küçük ölçekli tarım yapma şansına kavuşacak. Geniş tarım arazileri ile çevrili Düzce’de şehir hayatı yaşayan aileler de çocuklarını doğal yaşam ve tarım ile tanıştıracak.

Haber: C. ÜSTÜNER