Bir yandan Düzce'nin değişim ve dönüşüm projelerini tek tek yerine getiren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü bir yandan da Düzce’nin geride kaldığı çeşitli etkinliklere öncülük ederek Düzceliler’i sanat ve kültürle buluşturmaya devam ediyor. Pandemi döneminde getirilen kısıtlamalardan dolayı ara verilen etkinliklere, aşılama çalışmalarının hızlanmasının ardından yeniden başlandı.

Vizyon Konferansları kapsamında Türkiye’nin önde gelen siyasetçi, sanatçı, düşünür ve yazarlarının Düzcelilerle buluşmasını sağlayan Başkan Özlü’nün talimatları doğrultusunda Kültür Müdürlüğü faaliyetlerine hız verdi.

Düzcelileri sanatın her dalıyla buluşturma adına harekete geçen Düzce Belediyesi, 1933’ten bu yana Kafkas kültürünü tanıtan dünyaca ünlü Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu Kabardinka’yı Düzce’ye getiriyor.

Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte  20 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da 18 Temmuz Spor Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak olan topluluk, Düzcelilere unutulmaz bir akşam yaşatacak.