Düzce merkeze bağlı Aziziye mahallesinde bulunan pazaryerinde henüz bir yaşında olan  ve minik bedeniyle SMA Tip1 Hastalığıyla mücadele eden Zeynep Sare Baykul için kermes düzenlendi.

Sosyal medya üzerinden bir araya gelerek Sare bebek için harekete geçen gönüllüler bebeğin hayata tutunabilmesi için yurt dışında olması gereken tedavi ücretine destek sağlamak el emeği göz nuru el işi ve giysileri vatandaşların beğenisine sundu.

Zeynep Sare bebek için Türkiye’nin çeşitli yerlerinden hatta yurt dışından bile yardımların geldiğini belirten gönüllü Yasemin Akbay, “Düzce savaşacak, Zeynep Sare yaşayacak” sloganıyla bu yola çıktıklarını belirterek, “Sare Baykul bebeğimiz SMA hastası. Bebeğimiz için buradayız. Gerekli tedaviye bebeğimizin ulaşabilmesi için bir kampanya başlattık. Kampanyalarımız sosyal medya üzerinden de devam ederken bu şekilde kermesler yaparak da bebeğimize yardımda bulunmak istiyoruz.” dedi

“DÜZCE SAVAŞACAK ZEYNEP SARE YAŞAYACAK”

“Hiçbirimiz burada Zeynep Sare’nin akrabası veya hiçbir şeyi değiliz.” diyen Akbay, “Gönüllü olarak hepimiz buradayız. Düzceli gönüllülere artı olarak Afyon, Mersin hatta İsviçre’den de gönüllülerimiz var. İsviçre’den Özlem Hanım da bizim en büyük destekçilerimizden.  Biz şu sloganla çıktık yola “ Düzce savaşacak Zeynep Sare yaşayacak.” diyoruz. 24 tane bebeğimizi bu kampanyalarla Türkiye tedavisine yolladı. Biz de diyoruz ki neden 25. Zeynep Sare olmasın. Hep birlikte el ele verirsek Zeynep Sare’yi tedavisine yollarız” sözleriyle tüm Düzce’yi Sare bebeğin tedavisi için destek olmaya çağırdı.

İSVİÇRE’DE GÖRDÜ, DAYANAMADI GELDİ

Yürütülen kampanyaya yurt dışından katılan Özlem Kaya, Zeynep Sare bebeği sosyal medya hesabı üzerinde bir paylaşım da gördüğünü ve hemen ailesiyle iletişime geçtiğini belirterek “İsviçre’de yaşıyorum. İnstagram’da Zeynep Sare hakkındaki paylaşımını gördüm. Sonrasında ailesi ile iletişime geçip canlı yayınlara başladım. Çok fazla SMA hastası olduğu için ben bu yollarda yürüyen bir insanım zaten.  Duramadım çıktım geldim zaten. Burada Zeynep Sare için kendi imkanlarımızla bir kermes düzenledik. Aramızda belirli miktarlarda para toplayıp düzenledik bu kermesi ama halkımızın da yardımlarına ihtiyacımız var.  Zekat ve fitre gibi her türlü yardımlarla bizlere yardım sağlarlarsa Zeynep bebeğimizi bir an önce inşallah ilk doz ilacını alması üzere göndereceğiz. Desteklerinizi esirgemeyin” diye konuştu.

HABER: M.KİLELİ