Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) tedbirleri kapsamında 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'te sona erecek olan "tam kapanma" dönemi devam ederken, Türkiye Ramazan Bayramı kısıtlamalar çerçevesinde evlerde kutlamaya hazırlanıyor.

Tam kapanma dönemi devam ederken bayram arefesinde Düzce sokakları kısıtlamaya aldırış etmeyen vatandaşların oluşturduğu yoğunluğa sahne oldu.

Kısıtlamalar çerçevesinde vatandaşların sadece zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere ikametlerine en yakın market, bakkal ve fırın gibi işyerlerine gitmesine izin verilirken Düzce sokaklarındaki görüntü ise normal bir günden farksızdı.

Düzce’nin en işlek noktaları İstanbul ve Gaziantep caddeleri ile Atatürk Bulvarı’nda insan yoğunluğu oluşurken para çekmek için sıra bekleyen vatandaşlar da ATM cihazları önünde kuyruktaydı. Genci yaşlısı çok sayıda Düzceli de yasak olmasına rağmen kent merkezindeki banklarda oturarak etrafı izledi.

Tam kapanma kararı kapsamında uygulanan tedbir ve kısıtlamaların ihlal edildiği Düzce’de cadde ve sokaklar üzerinde güvenlik güçleri tarafından hiçbir önlem alınmaması da dikkat çekti.

Öte yandan yoğunluk kendisini trafikte de hissettirdi. Kent trafiğinin önemli noktaları olan Olimpiyat, Çoban ve Kervan kavşaklarında da trafik yoğunluğu yaşandı.

COVİD-19’la mücadelede mesafe kaydeden Düzce’de kuralları hiçe sayan vatandaşların bilinçsizliği akıllara yeniden ‘Böyle kısıtlama mı olur?’ sorusunu getirirken il genelinde yapılan denetim faaliyetlerindeki yetersizlik bir kez daha gözler önüne serildi.