Düzce halkının yaz aylarını rahat ve huzurlu geçirmesi amacıyla ilaçlama çalışmaları hızlandı.

Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, il genelinde düzenli olarak ilaçlama yaparak, larva, sivrisinek ve karasinek mücadelesinde hedefe ulaşmayı amaçlıyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ilaçlama çalışmalarının da hız kazandığını belirten ekipler, Konuralp bölgesi, Ağa, Mergiç, Çay, Kiremitocağı, Aziziye mahallelerinde bulunan ahır ve foseptiklerde larva ile ergin sivrisineklere karşı ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

Yetkililer, “Düzce’nin ihtiyaçlarına yönelik çalışmaları aksatmadan yürütüyoruz, sinek ilaçlama çalışmalarını hızlandırdık özellikle sivrisinek ilaçlamalarına hız verdik. Bu çalışmalarımız yeni değil bir kaç aydan beri sürdürüyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın rahat bir yaz sezonu geçirmesini sağlamak’’ dediler.

Düzce Belediyesi’nden taksilere dezenfekte desteği

Ayrıca İçişleri Bakanlığı'nın yeni yayınladığı hijyen tedbirleri kapsamında Düzce’deki ticari taksiler, Düzce Belediyesi ekiplerince dezenfekte edildi.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını kapsamında şehrin birçok noktasında önleyici tedbirler alan Düzce Belediyesi, Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz ile yapılan program dahilinde il genelinki ticari taksilerin dezenfeksiyon çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

 Sağlıklı bir şehir içi ulaşımı için salgının görüldüğü günden bu yana özel halk otobüsleri ve ticari taksileri düzenli olarak dezenfekte eden Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezindeki taksi duraklarında da dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar belirlenen programlar çerçevesinde periyodik olarak tekrarlanacak.

Bayram öncesi mezarlık temizliği

Öte yandan Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, Çakırlar, Tokuşlar, Kazukoğlu, Aşağı Yahyalar ve Yukarı Yahyalar mezarlıkları başta olmak üzere şehir genelindeki bütün mezarlıklarda kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi.

Yabani ot temizliği ile işe başlayan ekipler daha sonra yeşil alanların bakımını ve çim biçme işlemini gerçekleştirdi. Yabani ot temizliği kapsamında çiçek ve ağaçların daha kolay büyümesi sağlanırken, yeşil alanlarında çevre düzenlemesi yapılarak estetik bir görünüme kavuşması sağlandı.

Mezarlıkların temizliği ve bakımını yaparak istenen görünüme kavuşmasını sağlayan ekipler, Ramazan Bayramı öncesi çalışmaları tamamlamayı hedefliyor. Ramazan Bayramı’nda mezarlıklarda ziyaretlerde bulunmak isteyen vatandaşlar yakınlarına temiz, sağlıklı ve huzurlu bir ortam da dua edebilecek, daha iyi bir şekilde gerekli ziyaretlerini gerçekleştirecek.