Eşi uyuşturucu bağımlısı olan ve kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle firari bulunan Sibel B. 2 çocuğu ile soğuk kış günlerinde ortada kaldı. Halasının evinde kira ödemediğini söyleyen Sibel B, “Sadece küçük bir sobam var, yakacak odun bulamadığım zamanlar çocuklarım soğuktan donuyor” diyerek, Düzceli hayırseverlere seslendi.

Çocuklarının 3 gündür aç olduğunu dile getiren Sibel B., onların karınlarını doyurabilmek için, sokaklarda mendil satmaya başladığını belirterek, “Durumu ortada, eşim uyuşturucu bağımlısıydı ve sürekli ondan şiddet gördüm. Kendisinin hapis cezası olduğu için, şu anda firari. Emniyete başvurarak, uzaklaştırma kararı aldım. Ben şu anda birisi 3, diğeri 6 yaşındaki çocuğumla ortada kaldım.3 ay önce Düzce Valiliğine başvurdum, bana 500 TL yardım yaptılar. Sosyal yardımlaşmaya başvurdum, evime gelip bakacaklarını söylediler. Kapım pencerem hep kırık, çocuklarım üşüyor. Hiç değilse kapımı, penceremi yapsınlar. Ben hayırseverlerden yardım bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Öncü Haber ekibinin Sibel B’nin durumunu Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerine bildirmesinin ardından, yetkililer Sibel B'ye gerekli yardımların yapıldığını, yarın ise ekstra yardım götürüleceğini ifade etti.

Sibel B'nin evinin kendisine ait olmadığı için mevzuat gereği gerekli tadilatın yapılamayacağını kaydeden yetkililer, “Oturduğu mülk halasına ait. Bu evin komple tadilatının yapılmasını istiyor. Ancak mevzuatta böyle bir uygulama yok. Hane kendisinin olsa o konuda yardımcı olacağım. Onun dışında diğer yardımlardan faydalanmaktadır. Üstüne de 2 adet araç olmasına rağmen, eşi cezaevinde olduğundan idare etmekteyiz” açıklamasında bulundu.

Öte yandan ev Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri, bugün akşam saatlerinde Sibel B’nin evine inceleme yapmak üzere gitti. Sibel B’nin belirttiği adreste değil, annesinin yanında kaldığı tespit edildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinin yaptığı incelemelerde tespit edilen eksiklikler doğrultusunda, Sibel B. ve çocuklarına gerekli yardımlar yapılacak.

HABER: Savaş ARI