Mart 2020’den bu yana yaklaşık bir senedir hayatı olumsuz etkilemeye devam eden yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgınında vaka sayılarının düşüş eğilimi göstermesinin ardından Türkiye normalleşmeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde 81 il tek tek masaya yatırılacak. ‘Yerinde karar’ olarak adlandırılan bu dönemde her il kendi içinde değerlendirilerek “düşük", "orta", "yüksek" ve "çok yüksek" olmak dört risk grubunda sınıflandırılacak. Kısıtlamaların kaldırılmasıyla ilgili kararlar bu veriler ışığında il hıfzıssıhha kurulları tarafından alınacak.

İllerdeki vaka sayıları ve aşılama oraları gibi iki kriterin normalleşme için büyük önem taşıdığı yeni dönemde Düzce’nin salgınla mücadeledeki son durumu da atılacak adımların belirleyicisi olacak.

Vaka sayılarının günlük 20’li sayılarda seyrettiği Düzce’de geçtiğimiz hafta yaşanan yükselişle günlük ortalama vaka sayısı 33’e kadar çıktı.

DÜZCE’DE VAKA SAYISI 29 BİN 161’E ULAŞTI

28 Şubat Pazar günü 27 yeni vakanın tespit edilmesiyle birlikte kentte Mart 2020’den bu yana toplamda 29 bin 161 vatandaş yeni tip koronavirüs salgınına yakalandı. Vefat sayısında bir değişiklik olmazken toplam vefat sayısı 135’te sabit kaldı.

312 AKTİF VAKA BULUNUYOR

28 bin 714 hastanın tedavisi başarılı bir şekilde tamamlanırken 312 aktif hastanın tedavileri sürüyor. Hastalığı ağır geçiren 15 kişinin ise pandemi yoğun bakım servislerindeki tedavisine devam ediliyor.

AŞILAMADA 46 GÜN GERİDE KALDI

İllerde normalleşme adımlarının atılmaya başlanması için bir diğer önemli kriter de aşılama oranı. Yurt genelinde 14 Ocak tarihinde eş zamanlı olarak başlanan aşı seferberliğinde 46 gün geride kaldı.

DÜZCE’DE AŞILAMA ORANI YÜZDE 8,66

Bu süre zarfında Düzce’de sağlık çalışanlarından başlanmak üzere toplamda 34 bin 223 vatandaş birinci doz aşısını oldu. Bunlardan 8 binine ise ikinci doz aşı uygulaması tamamlandı. Bu sonuçlarla birlikte Düzce’de aşılanan vatandaşların oranı yüzde 8,66’ya ulaştı.