İstiklal Marşı’nın TBMM’de Kabulü’nün 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle KYK Avni Akyol Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda anma programı düzenlendi.

Düzce Valiliği tarafından düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Anma programına, Düzce Valisi Cevdet Atay, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Düzce İl Jandarma Komutanı Naci Akkaş, Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, kurum amirleri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Türk milletinin özgürlük mücadelesinde milli ve manevi cephenin güçlenmesine omuz veren İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı programda, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı’nın önemi üzerinde duruldu.

Program, Düzce 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u konu alan piyesin ardından sona erdi. 

HABER: Savaş ARI