19 Eylül Gaziler Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce ve Akçakoca ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Düzce Anıtpark Meydanında düzenlenen törene Düzce Valisi Cevdet Atay başta olmak üzere, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Okan Özkasap, askeri erkân, emniyet mensupları, kurum amirleri ve Düzce Muharip Gaziler Derneği üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Atatürk Anıtına Düzce Valiliği, Düzce Belediye Başkanlığı ve Düzce Muharip Gaziler Derneği’nin Atatürk anıtına çelenk sunumu ile devam etti.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın günün anlam ve önemini anlatan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı okundu.

Törende bir konuşma yapan Düzce Muharip Gaziler Derneği Başkanı Vedat Nefesoğlu, “19 Eylül Gaziler Günü, Türk kahramanlığının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı gündür. 19 Eylül Gaziler Günü, Kurtuluş Savaşında, Kore’de ve Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gazilerle, Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri ve terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis güvenlik korucuları ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını kahramanca siper eden tüm malul Gazilerin şeref günüdür” dedi.

Düzce Anıt Parkta’ki törenin ardından, gazilerle kısa bir süre sohbet eden Düzce Valisi Cevdet Atay, gazilerin bu memleketin baş tacı olduklarını söyledi. Vali Atay ayrıca gazilere Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbir ve önlemlere uyarak gençlere örnek oldukları için teşekkür etti.

Anıt Parkta düzenlenen törenin ardından Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediyesi Erguvan Tesislerinde Gazilerle bir araya geldi.

Akçakoca ilçesinde de tören düzenlendi

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Akçakoca ilçesinde de bir tören düzenlendi. Akçakoca ilçesindeki tören Kaymakamlık Tören Alanında gerçekleştirildi. Törene Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve gaziler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk ve Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile sona erdi.

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr