Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, çarpık ve plansız kentleşme ile yeşil alanların yok olmaya yüz tuttuğu Düzce Merkez’i yeniden hak ettiği güzelliğe büründürmek için çalışmalara devam ediyor.

Bu ayın sonuna kadar hizmete alınması hedeflenen Millet Bahçesi 1. Etabı’yla Düzceliler’e şehrin göbeğinde nefes alınacak yeşil bir alan kazandırılmasına öncülük eden Başkan Özlü’nün Düzce’nin yeniden ‘Yeşil Şehir’ olarak anılması için başlattığı seferberlik çalışması meyvelerini vermeye başladı.

Kent Estetiği Projesi ile İstanbul Caddesi’ne dört mevsim çiçek açan ağaç ve çiçeklerle yemyeşil bir görüntü kazandırılmak üzere başlana çalışmalar hızla devam ederken ‘Düzce’nin gerdanlığı’ olarak adlandırılan ancak betonların arasında kalan çirkin görüntüsüyle Asar Suyu’na uygulanacak rekreasyon projesinin saha öncesi çalışmalarında da sona gelindi.

Bir yandan Düzce’nin çehresini değiştirecek olan dev projelerde aşama kaydedilirken bir yandan da Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Düzceliler’e daha yeşil bir şehir sunmak için gerçekleştirdiği peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarına hız verdi. Kent genelinde ‘gül seferberliği’ başlatan ekipler Bahçeşehir bölgesi başta olmak üzere bağlantı yolu ve üniversite yolu üzerine diktikleri güllerle seyrine doyum olmaz manzaraların oluşmasını sağladı.

Ankara ve İstanbul gibi metropollerin arasında önemli bir geçiş güzergahı olan Düzce’de D-100 ve D-655 karayollarında da bulunan ve olumsuz bir görüntü oluşturan tel örgülerin modern ferforjelerle değiştirilmesinin ardından kavşak, refüj ve yol kenarlarına ağaç ve çiçeklerle uygulanan peyzaj çalışmalarıyla da Düzce’nin tanıtımına yönelik önemli bir adım atıldı.

HABER: Mehmet GÜNESEN