Son yıllarda Düzce'nin en büyük sıkıntılarından biri haline dönüşen başıboş köpeklerle ilgili verilen sözler havada, hayata geçirilen projeler ise faydasız kaldı. Günün her günü sahipsiz hayvanlar yüzünden yaşadıkları sıkıntıları Öncü Whatsapp İhbar Hattı'na gönderdikleri fotoğraf ve videolarla anlatma yolunu seçen Düzceliler, ağırlıklı olarak Düzce Belediyesi'nin duyarsız kalmakla itham ediyor.

Son olarak Spor Sokak üzerinde bulunan pasajların içerisinin köpeklerle dolu olması şikayet konusu oldu. Murat Karadağ isimli esnaf, her gün gruplar halinde pasajda gezen ve yatan köpekler yüzünden sıkıntı yaşadıklarını aktardı.

Karadağ, "Her gün aynı durumdayız. Esnafı bu pasajda... Belediyeye bildiriyoruz, gelen-giden olmuyor. Gıda üzerine işletmemiz var. Aileler köpeklerden dolayı pasaja girip geri kaçıyor." ifadelerini kullandı.

Kontrolsüz üremeye bağlı olarak sayıları 7-8 binlere ulaşan Düzce'deki sahipsiz köpekler için hala kalıcı çözüm getirilememesi özellikle Düzce Belediyesi'ni tepkilerin odağına yerleştiriyor. Belediyenin, saldırgan köpeklerle ilgili yapılan ihbarları dikkate almadığını savunan tepkili vatandaşlar, uygulamaya konulan projelerin de bir çare olmadığını dile getiriyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün bakanlık dönemindeki yoğun girişimleri sonucu Akçakoca’nın Subaşı Köyü’nde hayata geçirilen modern Hayvan Barınağı Projesi'nden de hala verim alınamazken, Düzce'nin bu önemli sorundan kurtulmak için daha ne kadar bekleyeceği ve daha kaç vatandaşın saldırı vakaları yüzünden soluğu sağlık kuruluşlarında alacağı belirsizliğini koruyor.

Haber: S.ÜNSAL