Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı ve 5 gün sürmesi beklenen yoğun kar yağışı dün gece saatlerinden itibaren Düzce il genelini etkisi altına aldı. Düzce Valisi Cevdet Atay’ın kararıyla olumsuz hava koşulları sebebiyle tedbir amaçlı olarak eğitim öğretime bugün (cuma) ara verildi.  Aralıksız yağan kar kent merkezini beyaza bürürken yüksek kesimlerde ise yer yer 50 santimetrenin üzerine çıktı.

72 köy yolu ulaşıma kapandı

Yoğun kar yağışının ardından Düzce’deki 278 köy yolundan 77’si geçit vermedi. Genel Sekreter Mehmet Hayri Şen’in idaresinde bu sene alkış alan bir performans sergileyen İl Özel İdaresi ekipleri, mesai mefhumu gözetmeksizin gece boyu devam eden çalışmalarla tüm köylere yeniden ulaşımı sağladı.

Ekipler sahada

Köy yollarının açık tutulması ve genişletilmesi için çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Köy yollarını kardan temizleyerek yeniden trafik akışını sağlamaya yönelik çalışmalarını aralıksız Özel İdare’nin karla mücadele çalışmalarında 72 araç ve 172 personel görev alıyor.

Şehir merkezinde de Düzce Belediyesi ekipleri de belediyenin görev alanındaki yerlerde ana arterlerde kar yağışının olumsuzluklara neden olmaması için hazır bekliyor. D-100 ve D-655 karayolları ile Anadolu Otoyolu’nda da Karayolları ekiplerinin de çalışmaları devam ediyor.