Tüm Türkiye ile birlikte Düzce’de de büyük bir tehdit haline gelen Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınında tehlike çanları çalmaya devam ediyor. Düzce’de son günlerde iyice kontrolden çıkan vaka artışlarındaki kısmi düşüş eğilimi devam ediyor. Ancak, salgın nedeniyle ölüm haberleri ise gelmeye devam ediyor.

Düzce’de son 48 saatte Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören 2 hasta daha, bir gün arayla hayatlarını kaybettiler. Son yaşanan vefatlarla birlikte Düzce’de toplam ölenlerin sayısı 162 olarak kayıtlara geçerken, yoğun bakımda yatan hasta sayısında da artış yaşandı.

Düzce’de yoğun bakımda yatan hasta sayısı son 2 günde 39’a ulaşırken, entübe hasta sayısı ise 17’ye yükseldi. Düzce’de salgının Türkiye’de görüldüğü ilk günden bu yana toplam vaka sayısı ise 36 bin 686’a çıktı. Toplam 34 bin 883 iyileşen hastanın olduğu Düzce’de, aktif hasta sayısı da 2 bin 643’e düştü.

Bu akşam saat 19.00’da başlayacak olan, 17 günlük tam kapanma süreci ile birlikte vaka sayısında büyük düşüşlerin yaşanması bekleniyor.

HABER: Savaş ARI