Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, bir yandan uyuşturucu ve uyuşturucu tacirlerine yönelik başarılı operasyonlarına devam ederken bir yandan da uyuşturucu kullanımına karşı eğitimler veriyor.

Son dönemlerde kullanımı artan ve küçük yaşlara kadar inen uyuşturucu bağımlılığına dur demek için başlatılan “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesini hayat geçirdi. 2020 yılı kasım ayında duyurulan proje ile annelere narkotik maddeler ve etkileri tanıtılırken, mücadele yöntemlerinin bilinmesine yönelik eğitim mücadelesi başlatıldı.

Proje kapsamında uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda anne ve anne adayları bilinçlendirildi. Projenin önemli bir diğer amacı da anneler aracılığıyla, uyuşturucu kullanımının erken tespiti ve bağımlılık sarmalına yakalanmadan çocuğa müdahale edilmesi oldu.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Ağa Mahallesi’nde bulunan Düzce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Dikiş Nakış Kursu’nda, Düzce Valisi Cevdet Atay’ın da katılımıyla 15 anne ve anne adaylarına eğitim verildi.

Projenin başladığı Kasım 2020’den bu yana Düzce il genelinde toplamda 326 anne ve anne adayına eğitimler verildi. Eğitimlerin il genelinde yaygınlaştırılarak devam edeceği öğrenildi.