Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir’ açıklamasının ardından tüm illerde İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisleri yeni toplu ulaşım kurallarını kamuoyuna duyurdu. Bu doğrultuda Düzce’de fiziki mesafenin korunamayacağı 6 metrelik yeni otobüslerde ayakta yolculuk 8 Eylül 2020 tarihi itibariyle yasaklandı. Yasak öncesi Öncü Haber'in gündeme getirdiği tıklım tıkış doldurulan bir otobüsteki tehlikeli yolculuk durumun ciddiyetini gözler önüne sererken, haber merkezimize gönderilen son görüntüler, bazı şoförlerin yasağı takmadığını gösterdi.

Ayakta yolculuk vatandaş kamerasında

Yeşiltepe-Esentepe hattında sefer yapan 16 numaralı otobüste 10 Eylül 2020 Perşembe günü saat 18:30 sıralarında ve 12 Eylül 2020 Cumartesi günü yani bu sabah saat 08:30 sıralarında kaydedilen fotoğraflarda çok sayıda ayakta yolcu taşındığı görüldü.

“Bir o eksik kalsın’ cevabıyla tersleniyoruz”

Yoğun saatlerde 15 dakikada bir gelen otobüslere rağmen yasak tanımayan şoförlerin ayakta yolcu taşımasına tepki gösteren yolcu, ‘Otobüsler zaten yarı yarıya küçüldü. İnsanlar çok daha yakın mesafede oturuyor. Bu yetmezmiş gibi yasak olmasına rağmen ayakta yolcu taşınıyor. Ayrıca otobüslerdeki dezenfektanlar vatandaşların rahat ulaşamayacağı yerlere yerleştirilmiş durumda. Şoförlere nedenini sorduğumuzda ‘Bir o eksik kalsın’ cevabıyla tersleniyoruz. Hani ulaşım hizmeti daha kaliteli ve verimli olacaktı? Hani şoförler vatandaşlara nazik davranmak için eğitime tabi tutulmuştu? Daha ilk günlerde böyle tutumlar hiç hoş değil.”

“Tedirgin değil gönül rahatlığı ile yolculuk yapmak istiyoruz”

Tepkili vatandaşlar şikayetine şöyle devam etti: “Koronavirüs salgınına karşılık otobüslerde adeta salgına davetiyle çıkartılıyor. Düzce Belediyesi yönetiminden insan sağlığı için önem taşıyan bu sıkıntılara el atmasını istiyoruz. Tedirgin olarak değil gönül rahatlığı ile yolculuk yapmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.”

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr