Dolandırıcılık yöntemleri değişiyor ve insanları şaşırtmaya devam ediyor. En son Düzce’de meydana gelen dolandırıcılık yöntemi, yine ‘Pes’ dedirtti.

Düzce Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre, Sosyal Medya’da kadın profili açan kişi ya da kişiler, önce takipçileri ile konuşmaya başladı. Kendisini Düzce Belediyesi çalışanı olarak tanıtan sahte kadın profilini oluşturan kişi ya da kişiler, bir süre yaptıkları görüşmelerle güven ortamını sağlamayı başardı.

Dolandırıcılar, ağlarına düşürdükleri erkek mağdurlardan, “Kardeşim askerde ve paraya ihtiyacı var” diyerek, duygu sömürü ile yüklü miktarda para talep etti. Bunun üzerine, erkek takipçiler, karşı tarafa yüklü miktarda para gönderdi.

Tuzağa düşürüldüğünü ve dolandırıldığını anlayan erkek mağdurlar, durumu Düzce Belediyesi Beyaz Masa Birimi’ne bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Düzce Belediyesi yetkilileri, kadın ismi ve foroğrafıyla profil hesabı açan birinin Düzce Belediyesi’nde çalışmadığını tespit etti. Belediye yetkilileri, Düzce Belediyesi’nin ismini kullanarak dolandırıcılık yapan kişi ya da kişilerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.