Ramazan içerisinde Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında, Türkiye genelinde getirilen tam kapanma uygulaması nedeniyle, Düzceliler Ramazan Bayramını evlerinde geçiriyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 Mayıs’a kadar sürecek tam kapanma döneminin Ramazan Bayramı’nı da kapsamasıyla Düzce’de Cadde, sokak ve meydanlar sessizliğe büründü. Vatandaşlar bayramda evlerinde kalırken, istisnalar dışında tüm iş yerlerinin sokağa çıkma yasağı nedeniyle kapalı oldukları görüldü.

Vatandaşlar sadece temel ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkarken, Düzce genelinde Polis ve Jandarma ekiplerin de, denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İl Merkezi ve İlçe giriş - çıkışlarında kontrol noktaları oluşturan Polis ve Jandarma ekipleri, araç sürücüleri ve yolcuların izin belgelerini kontrol ediyor.

İzin belgesi olmadan sokağa çıkan vatandaşlara ise, İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı uyarınca, 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanıyor.

Denetimlerin il genelinde, tam kapanma sürecinin sona ereceği tarih olan 17 Mayıs Pazartesi gününe kadar, aralıksız devam edeceği bildirildi.

HABER: Savaş ARI