12 Kasım Düzce Depremi’nin ardından Vali Konağı olarak inşa edilen ve daha sonra kullanım hakkı Düzce Belediyesi’ne geçerek restoran olarak hizmet veren Düzce Kasrı için alınan restorasyon kararı, binanın sağlam olmadığı gerekçesiyle yıkım kararına dönüştürülmüş ve bir gecede yıkım işlemi gerçekleştirilmişti. Bu karar kamuoyunda ve Düzce Belediye Meclisi gündeminde uzun süre tartışmalara neden olmuştu.

Daha sonra yürütülen proje çalışmalarında yeniden inşa edilecek olan Düzce Kasrı’nın bir gastronomi kurumu olacak şekilde Mutfak Sanatları Merkezi olarak hizmet vermesi kararlaştırılmıştı.

Buna göre Düzceliler’e ve turistlere ev sahipliği yapacak olan BELTUR Mutfak Sanatları Merkezi’nin menüsünde Düzce’ye özgü yöresel lezzetler yer alacak. 81 çeşit Düzce yemeği misafirlere sunulacak.

Tesiste Çerkez tavuğundan, kasaba pilavına, Boşnak mantısından, karalahana çorbasına kadar Düzce’nin kültürel zenginliğini yansıtan yemeklerle Düzce rüzgârı esecek.

Öte yandan inşaat çalışmaları hızla devam eden tesisin 2021 yılı yaz aylarında kapılarını Düzceliler’e ve turistlere açarak hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi.