8 Mart, dünyada 1990 yılından itibaren Dünya Romanlar Günü olarak kutlanırken, 7 Nisan 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren kararla, Dünya Romanlar Günü, Türkiye’de ve Düzce’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Roman vatandaşların sorunlarının çözümüne hız verilmesi ve Roman kültürünün korunarak yaşatılması amacıyla kutlanan bu özel gün nedeniyle AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, bir kutlama mesajı yayımladı.  

AK Parti İl Başkanı Keskin mesajında, roman vatandaşların hayat şartlarını yükseltilmesi için çalışmalar yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Roman vatandaşlarımız bulundukları her ülkenin birer renkli simaları olmuşlardır. Ülkemizde de Roman vatandaşlarımız önemli bir yere sahiptir. Roman vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek ve toplumumuzun birer parçaları olmaları için AK Parti iktidarı olarak çalışmalar yaptık. Roman kültürünün korunması ve yaşatılabilmesi amacıyla 8 Mart tarihinin "Dünya Romanlar Günü" olarak kutlanması kararını 7 Nisan 2021 tarihinde aldık. Ülkemizde ve Düzce’mizde bulunan Romanlar’ın özellikle barınma konusunda yaşadıkları sıkıntıları aşmaları için, TOKİ eliyle sosyal konutlar yaparak hizmetlerine sunduk. Hükümetimiz barınma, eğitim, sağlık gibi konularda önemli çalışmalar yapmayı sürdürüyoruz. Düzce’miz farklı kültürlerin ve toplulukların bir arada huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürdüğü her zaman örnek bir şehir olmuştur. Dünyada ayrımcılığın son bulması ümidiyle 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutluyorum. Roman vatandaşlarımız için bu anlamlı günün iyiliklere, güzelliklere kapı aralaması temennisiyle bütün Düzceli hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunuyorum. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”