Düzce’de koronavirüs tedbirleri denetimleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu doğrultuda İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafında alınan kararlara uyulup uyulmadığı titizlikle kontrol ediliyor.

Türkiye’nin salgın nedeniyle kritik bir dönemden geçtiği şu günlerde vatandaşların önlemlere sıkı sıkı uyması istenirken, Düzce’de yüzlerce vatandaşı bir araya getiren bir organizasyona imza atılması tepki çekti.

15 Ekim-25 Ekim tarihleri arasını kapsayan ve Düzcespor yararına düzenlendiği lanse edilen Osmanlı Yöresel Ürünler Pazarı’nın 2 Ekim’de Düzce Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nce alınan ‘Dernekler tarafından düzenlenecek tüm etkinliklerin 1 Aralık 2020 tarifine kadar ertelenmesi’ kararını deldi.

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından alınan ve 81 ilde uygulanan ‘Erteleme’ kuralının bizzat Düzce Valiliği’nin onayıyla delinmesi ise dikkat çekti.

Bir Düzcespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesinin bizzat diyalog kurarak Düzce’ye getirdiği şirketin, Anıtpark’a Pazar kurmak için takıma 100 bin lira bağışladığı ortaya çıktı. Bu bağış sayesinde Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi’nden salgına rağmen ‘kermes’ vizesi alan şirket, 15 Ekim’den bu yanda Düzce’de yaşayan vatandaşlara on binlerce liralık satış yaptı.

10 günlük kermes sayesinde Düzcespor’a verdiği paranın fazlasını kazanacak olan şirketin koronavirüs kurallarını yeterince uygulamaması ise toplum sağlığının da göz ardı edildiğini kanıtlıyor.

Girişlerin kontrol altında olmadığı, pazara gelenlerin ateşlerinin ölçülmediği, satıcıların hijyen ile maske kurallarına özen göstermediği ve yüzlerce vatandaşın bir arada alışveriş yaptığı Anıtpark’taki kermesin, bu haliyle Düzcespor’a fayda sağlasa da Düzceliler için risk oluşturduğu apaçık ortada!

Öte yandan 1-4 Ekim 2020 tarihleri arasında Cumhuriyet Mahallesi Kapalı Pazaryeri ve Aile Yaşam Merkezi’nde yapılması planlanan 2. Düzce Fuarı, Düzce Valiliği’nin tavsiyesi ile koronavirüs salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelenirken, Düzcespor kermesine 100 bin lira için vize verilmesi iki zıt karar olarak değerlendirildi.