Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Düzce’de son 19 yılda yapılan ve devam eden yatırımlar hakkında açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Düzce’mize son 19 yılda devasa su yapıları inşa ederek aziz milletimizin istifadesine sunduk. Düzce’nin münbit topraklarını su ile buluşturmak için yatırımlarımız hız kesmeden devam etmektedir.” dedi.

‘Düzce’mize 1 baraj ve 2 içmesuyu tesisi kazandırdık’

Düzce’de ziraatın daha da gelişmesi için son 19 yılda kente 57 adet tesis ile 1 milyar 13 milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Düzce’de son 19 yılda 1 baraj ve 2 İçmesuyu tesisi inşa ettik” dedi.

‘İnşaatı devam eden 2 baraj ile Düzceli çiftçimiz kalkınacak’

Yıldız, Düzceliler ve özellikle çiftçiler için baraj, gölet ve sulama tesislerinin öneminin çok fazla olduğunu belirterek kentin su kaynaklarını değerlendirmek için 2 yeni barajın yapım çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

‘Düzce’de taşkın riskini azaltıyoruz’

Yıldız, özellikle son yıllarda aşırı yağışlarla sel ve taşkın felaketlerinin yaşandığı Düzce’de bu afetlerin önüne geçilmesi için de yoğun çalışma yaptıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Ayrıca; Düzce İlinde taşkın riskini azaltmak için son 19 yılda tamamlanan 28 adet taşkın koruma tesisi ile 58 yerleşim yeri ve 38 Bin 800 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 4 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Son 19 yılda, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında Düzce’de toplam 275 bin dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapılmıştır. Düzce ilinde 66 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanmaktadır. Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile toprağımız daha kıymetli ve daha verimli olmaktadır.”

Düzce’deki hidroelektrik Santralleri ile ilgili de bilgi veren Yıldız, “Düzce’de son 19 yılda işletmeye aldığımız, toplam kurulu gücü 79,92 MW olan 6 adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi ile yıllık 260,40 milyon kWh enerji üretimi sağlıyoruz” dedi.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.