Tüm dünyada Yeni Tip Koronavirüs (KOVİD-19) salgını kâbusu sürüyor. Türkiye ile birlikte vaka sayısının yüksek seyrettiği Düzce’de, alınan önlemlere rağmen özellikle toplu ulaşım araçları, salgının yayılım riskini daha da çok arttırıyor.

Düzce’de toplu ulaşım hizmeti veren Düzce Belediyesi iştiraki Düzce Ulaşım A.Ş minibüslerin kapasitesinden fazla yolcu taşıması, tepkileri de beraberinde getirdi.  Dün, Düzce  -  Yeşiltepe seferini yapan 40 sefer numaralı minibüste vatandaşlar tarafından çekilen görüntüler, tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, yoğunluk olan bazı hatlarda sefer sayılarının yükseltilmesini istedi.

“Kovid-19’a yakalanırsak bunun sorumlusu kim olacak”

Sesini duyura bilmek için konu ile ilgili şikâyetini 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber whatsAp ihbar hattına yapan diyabet hastası bir vatandaş, Düzce Belediyesi’ne “Nerede kaldı bu denetimler?” diye sordu.  Minibüslere kapasiteden fazla yolcu alındığını belirten vatandaş, “Düzce Ulaşım A.Ş. 'ye ait 40 sefer numaralı Yeşiltepe Hattı,  14.30 saatlerinde merkezden Yeşiltepe'ye gitmekte olan bu araçta birçok yolcu binen yaşlılara yer verirken ayakta kadınlı erkekli birbirleriyle dip dibe yolculuk yaptık. Ben kronik diyabet(şeker) hastasıyım ve oturan yolcular haricinde 11 kişi ayaktaydı. Merdivende oturan dahi vardı. Şoför yer olmadığını gördüğü halde yolcu almaya devam etti. Hamile olan bir kadın ise yolculuk boyunca ayakta bir oraya, bir buraya sallanarak gitti. Ben ise araç ani fren yapınca düştüm, diğer yolcular tuttu. Bir yolcu inecekken 5 -6 yolcu bu sağanak yağmurun altında yolcu inene kadar otobüsten inmek zorunda kalıyor. Maske zorunluluğu olduğundan bu kalabalıkta zaten, kimse maskesini açamıyor korkudan. Fakat nefesi zor alıyorken üstüne içerisi havasız olup, hava çok soğuk olduğundan cam bile açamadı yolcular. Ben ve diğer yolcular zorunda kalmasak zaten binmeyiz. Ben bu kadar kalabalığın arasında Kovid-19 'a veya başka bir bulaşıcı hastalığa / enfeksiyona yakalansam bundan kim sorumlu olacak? Ulaşım A.Ş. mi? Kim bu sorumluluğu kabul edebilecek?  Her seferinde şikâyet etmekten biz halk olarak yorulduk ve bıktık, ama onlar bıkmadı. Gerekli cezai işlem uygulaması yapıldığını söylüyorlarken, başka bir yerden kulağımıza gelen duyumlara göre, sadece sözlü uyarı yapılıyormuş. Nerede Covid-19 tedbir kapsamları? Nerede bu Düzce'nin Ulaşım Denetimleri? Sadece ben değil hiçbir insan buna mecbur değil. Benim ve başka insanların hayatları tehlike konusu bu. Her defasında kulak ardı ediliyoruz” diyerek veryansın etti.

HABER: Savaş ARI