Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar bir süre önce fizibilitesi tamamlanan ve yap-işlet-devlet modeliyle hayata geçirilmesi için çalışmalara başlanan ve Düzce’den de geçmesi istenen Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren projesiyle ilgili temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Prof. Şamandar’a Gönül Dostları Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Arif Ak da eşlik etti.

İkilinin başkentteki ilk durağı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı oldu. Burada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Genel Müdürü Yalçın Eyigün ve ekibiyle yapılan detaylı toplantıda projedeki son durum masaya yatırıldı. Şamandar ve Ak daha sonra AK Parti Genel Merkezi’ne giderek Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’i ziyaret etti. İkili bakanlıktaki görüşmelerle ilgili Vekil Keşir’e bilgi verdi. Vekil Keşir, Düzce’de hayatın her alanında gelişmeye kapı aralayacak olan proje için destek verdi.

Ankara temaslarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ayhan Şamandar, projenin Ulaştırma Bakanlığı tarafından kabul gördüğü müjdesini paylaşarak Düzce’den geçişi için önerilen güzergâhın verimli çıktığını belirtti.

Prof. Şamandar, “Bugün Ankara’daydık vekilimiz Ayşe Keşir Hanım ve Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Genel Müdürü, yardımcıları ve şube müdürleri ile İstanbul Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi konusunda detaylı bir toplantı yaptık. Gelişmeler çok iyi bakanlığın yaptırdığı fizibilite de önerdiğimiz güzergâh verimli çıktı. Projemiz Ulaştırma Bakanlığı tarafından kabul gördü. Çalışmalar devam ediyor. Ayşe Keşir vekilimize çok teşekkür ediyoruz.” paylaşımı yaptı.

Yap-işlet-devret ile yapılması için çalışmaların devam ettiği proje hayat geçtiğinde İstanbul, Gebze, Kocaeli, Sakarya, Hendek, Düzce, Bolu, Gerede ve Ankara yüksek hızlı tren ile birbirine bağlanacak.