2 yılın ardından kısıtlamalar olmadan geçirilecek olan 5 günlük Ramazan Bayramı tatili dün akşam itibariyle başladı. Gurbetçilerin bayramı memleketlerinde geçirmek için yollara döküldü. Ülkenin iki büyük kenti İstanbul ve Ankara’yı birbirine bağlayan Anadolu Otoyolu’nda da trafik yoğunluğu başladı.

Ankara istikametinde trafik yoğun

Sürücüler, otoyolun Ankara istikameti Düzce ve Bolu Dağı kesiminde akıcı yoğunluğa neden oluyor. Kaynaşlı, Sarıçökek, 1, 2 ve 3'üncü Bolu Dağı viyadükleri, Bolu Dağı Tüneli, Elmalık, Abant kavşağı, Kaynaşlı gişeleri ile tünel arasında bulunan viyadükler kesiminde, D-100 kara yolu Bolu Dağı geçişi kesimlerinde trafik zaman zaman durma noktasına geliyor.

İstanbul istikameti sakin

Yol üzerinde meydana gelen hasarlı trafik kazaları da trafiğin zaman zaman engelleniyor. Yolun bayram dolayısıyla kaçısın başladığı İstanbul istikametinde ise araç yoğunluğu yaşanmıyor.

Ekipler sahada…

Karayolları ekiplerinin yanı sıra Düzce ve Bolu il emniyet müdürlüklerine bağlı trafik ekipleri, otoyolda ulaşımın aksamaması için kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Sürücüler herhangi bir olumsuzluk oluşmaması için ve özellikle emniyet kemerlerini takılı bulundurmaları için sürekli uyarılıyor.

D-100 ve D-655’te de yoğunluk artıyor

Ülkenin önemli bir geçiş noktası olan Düzce’de D-100 Karayolu ile D-655 Batı Karadeniz Bağlantı Yolu’nda da trafik yoğunluğu yaşanırken ekipler bu bölgede de saha çalışmasını sürdürüyor. Öte yandan 5 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yap-işlet-devret kapsamında olmayan tüm köprü ve otoyollar ücretsiz olacak.