Batı Karadeniz bölgesinde Sinop, Bartın ve Kastamonu illeri tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşadı.

Aşırı yağışlar sonrası meydana gelen sel ve taşkın felaketlerinde 82 kişi yaşamını yitirirken kayıp olanları arama çalışmaları da sürüyor.

Öte yandan adeta yerle bir olan afet bölgelerinde yaraların sarılması için tüm Türkiye seferber oldu.

 Düzce’den bölgeye giden 1  pick-up, 1 greyder, 1 ekskavatör, 1 kanal kazıcı ve 2 kamyondan oluşan ekibimiz bugün itibariyle görevlerini tamamlayıp döndü.

Düzce’den yardıma giden ekip Ayancık ilçesinde kaldıkları 22 günde toplamda 39 km'lik yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarda bulundu.

Çalışmalar sonucunda yolu ulaşıma açarak, görevlerini başarı ile tamamladı.

Sel felaketi ve toprak kayması yaşanan bölgelerden olan Çaybaşı Köyü’nden ilçe merkezi Ayancık yönüne giden yolun sel nedeniyle çöken 2.200 metre yolda dere kenarına dolgu yapılarak, ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde Ayancık ilçesine ulaşım sağlandı.

Meydana gelen sel felaketiyle Sinop’ un Ayancık ilçesinin Çaybaşı köyüne ulaşımı sağlayan ana yolu kapalı olduğundan Boyabat-Ayancık karayolundan itibaren orman yolundan yeni yol yapılarak köye ulaşım sağlandı.

Akgöl mevkiinden itibaren toplamda 39 km yolun stabilize bakımı ve yola gelen heyelanın kaldırılması, dere geçişlerine box menfez koyulması ile birlikte toplamda 8 mahalle yolu ulaşıma açılarak selin açtığı yaralar silinmeye çalışılıyor.